Într-o perioadă în care distanţarea socială este o preocupare generală, Lufthansa testează un nou concept de aşezare în avion la clasa economică, numit Sleeper’s Row, care constă în rezervarea unui întreg rând de scaune de către un pasager, pe care poate să doarmă, în schimbul unei sume suplimentare, relatează CNN, preluat de news.ro.

Sleeper's rowFoto: Lufthansa

Operatorul aerian german testează acest concept pe ruta dintre Frankfurt, Germania, şi Sao Paulo, Brazilia, între 18 noiembrie şi jumătatea lunii decembrie.

Ideea este ca pasagerii care călătoresc la clasa economică să aibă posibilitatea să rezerve un rînd de trei-patru scaune, iar apoi să se întindă pe el, în mod similar condiţiilor de care beneficiază pasagerii la clasa business.

Călătorii primesc o pătură, o pernă şi o salteluţă, pentru a îmbunătăţi confortul. De asemenea, aceşti pasageri vor beneficia de prioritate la îmbarcare.

Persoanele interesate pot cumpăra acest serviciu suplimentar la aeroport, fie în timpul check-in fie la poartă, pentru o sumă suplimentară de 260 de dolari faţă de preţul biletului.