O femeie în vârstă de 76 ani din Bihor pe care vecinii anunțaseră că nu au mai văzut-o de câteva zile a fost găsită căzută în casă de către un polițist, iar acesta a declarat-o moartă și a lăsat-o în locuință. El a anunțat și medicul de familie pentru a elibera certificat de deces, doar că a doua zi rudele, care se pregăteau de înmormântare, au constatat că femeia era în viață, scrie ebihoreanul. Femeia este internată acum în spital, unde a ajuns în stare avansată de hipotermie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femeia, din satul Beznea, fusese văzută ultima oară luni de către vecini, iar joi aceştia au anunţat absenţa ei la Postul de Poliţie al comunei Bratca, de unde a şi fost trimis un agent.

Potrivit surselor ebihoreanul, polițistul a găsit-o căzută în casă pe femeie, care era cunoscută cu probleme medicale, i-ar fi verificat pulsul, apoi a stabilit că a murit, sunându-i rudele şi pe medicul de familie, să vină să întocmească certificatul de deces. Medicul de familie a anunțat că va veni abia a doua zi să constate decesul.

Membrii familiei au început pregătirile de înmormântare a doua zi dimineață, când femeia a început să dea semne de viață, iar rudele au chemat ambulanța, care a preluat-o în stare gravă de hipotermie şi a transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

"Pacienta a fost internată la secţia de Terapie Intensivă. Este stabilă, conştientă, doar cu o mască de oxigen. Dacă se va simţi bine va fi transferată pe o secţie", a declarat duminică dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Solicitată pentru a lămuri circumstanţele în care polițistul a declarat decesul, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Bihor, Ioana Lascău, a anunţat că "s-a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu", în care, deocamdată, nu s-au formulat acuzaţii faţă de vreo persoană.