Când cofetarul Laszlo Rimoczi a decis să pună măști figurinelor sale din ciocolată care îl reprezintă pe Moș Crăciun în micul său atelier rural din Ungaria, el a intenționat o glumă pentru a ridica moralul oamenilor în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters. Dar ideea s-a dovedit a fi isteață, iar acum abia dacă poate ține pasul cu comezile.

Moș Crăciun de ciocolata cu mascaFoto: captura facebook

”Cred că atunci când va veni Moș Crăciun el va trebui să poarte mască pentru că Moșul trebuie să fie un bun exemplu”, a spus Rimoczi, stând în atelierul său din curtea unui sat din orașul Lajosmizse, la aproximativ 70 de kilometri la sud de Budapesta.

Pentru a face față comenzilor, a trebuit să simplifice designul și acum produce aproximativ 100 de Moși Crăciun pe zi, folosind ciocolată italiană fără gluten. El colorează căciula lui Moș Crăciun cu roșu și face mici măști din marțipan, adăugând fâșii de glazură.

Rimoczi a trebuit de asemenea să își schimbe modelul pentru a-l face pe Moș Crăciun mai mare, care inițial era fără mască.

”Sunt sigur că anul viitor voi vinde doar o parte din acestea, pentru că Moșul nu va mai trebui să poarte mască”, a spus el zâmbind.

Citește și:

Vești bune pentru copii. :) Fauci spune că Moș Crăciun are ”imunitate înnăscută” la Covid