1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021
Versiune
Mobile
ENEL este Protejat de “La Hermandad”
un domn [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:29
+26/32
ANRE, am ajuns in calitate de Pagubit Enel la Comisia ANRE din Parlamentul Romaniei in 2017.
De atunci pana azi Noiembrie 2020 raportul Comisiei ANRE NU s a Dezbatut

Speta prezentata de dl Istodor este un pistol cu apa pe langa Epopeea Mea

Daca doreste dl Istodor poate afla e mail ul meu asociat Hotnews pentru exhaustive Detalii
Stefan sa fie eco-friendly...
Ismail Paine de circ [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:34
+1/31
.. ce atatea pretentii? toti vreti gaz si electricitate, da stati ca parintii vostri la lumanare.. sa salvati mediul. nu sunteti voi mari ecologisti?
ma duc sa tai niste copaci.
Genial de
Astazi [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:56
+20/22
dureros- dar toata lumea crede in darwinism/selectia de Stefan acum,nu? Deci upgrade sau crapam.
Avize la ENEL si.... CONGAZ (Distrigaz, etc.. )
Enache Mihai [anonim], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:58
+21/21
Chiar asa se intampla ! Pai ce sa mai dea de lucru la armata de functionare (specialiste !!!!) mostenite de la altii ?
exact asa
Ana [anonim], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:07
+27/27
Enel e cea mai groaznica companie cu care de multe ori esti obligat sa ai contract. Sa rezolvi o problema este ceva de minim 3 luni, exact asa cum a descris excelent Eugen Istodor.Si nici atunci nu esti sigur ca e rezolvata. Iar daca vrei sa schimbi furnizorul, pai iti trebuie nervi de otel, si renunti din start. Probabil ca asta au si dorit,
daca
victor L [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:31
+16/16
n-ar fi de plins, ar fi de risul curcilor. Sau invers.
De risul curcilor e plinsul omului.
Cine a aruncat legea in scirba, nu ar trebui sa fie raspunzator si de aplicarea ei?
confirm...
minus [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:34
+21/21
ca cei de la Enel nu inteleg pe ce lume sunt. Daca nu ar fi sprijiniti de sistem ar muri de foame. Am scris inclusiv presedintelui Enel, a avut toata bunavointa sa imi rezolve cazul, dar armata din spate nici nu a inteles ce trebuie sa faca. Da-i in ma-sa! Fugiti de ei!
Cea mai simplă soluție
Spiky [anonim], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:46
+20/20
Mare greșeală să arăți înțelegere după mai mult de două respingeri. Reclamație la OPC, firma ia cel puțin 1000 lei amendă, repetată chestia și repetată amendarea până se sesizează contabilul firmei (că alți topălăi managerăi nu au cum). Abia după discutat, lămurit și obținut aviz.
Partea mai gravă
gebica [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:49
+24/28
Este că această firmă europeană (macaronaro-broscărească) venită să se îmbuibe cu resursele României (care n-a mai fost în stare nici să găsească niște mioritici neaoși care să-i întindă și stoarcă sîrmele) acționează în cel mai disprețuitor mod față de clilenții CALMI, în deplină conivență cu o justiție care îi protejează mai ceva decît cea comunistă pe activiștii de partid, oferindu-le niște soluții aberante care ar fi demne de un rechizitoriu strigător la cer, în care a susține și motiva că negrul e alb e floare la ureche. Asta a justiția mutilată de PSD cu care PNL-ul e foarte mulțumit.
Vă cred că sunteți posesorul unei epopei incredibile, măcar și pentru simplul motiv că eu posed două și mă feresc ca dracul de tămîie de altele. E mai ușor să învingi în justișție o autoritate a statului decît să obții o soluție favorabilă (în spețe extrem de limpezi) în fața acestui colos european, care se pare că a găsit soluții mult mai eficiente (care or fi alea, ce bine-ar fi să șle știm și noi) decît tradiționalele șpăgi la care știm cît de sensibili sunt specialii noștri judecători. S-o fi revenit la directivele de partid? Și de stat? Alți stăpîni, aceiași păgubiți. Dacă cineva e curios, pun la dispoziție documente (ilegale dela ENEL, acoperite de hotărîri judecătorești de rîsu-plînsu, bune pentru studiat în universități sau CSM.)
utilizator
petrus [anonim], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:57
+16/18
Este de-a dreptul infernal sa ajungi la un ghiseu Enel...sunt cozi de 2-4 ore de asteptat in strada...distantati. Si totul pe banii nostri.Inainte de privatizare la vechiul IRE asteptai max. 30 minute. Traiasca privatizarea si fericire vesnica realizatorilor sai!
Utilitățile
naftuliv [anonim], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 11:38
+15/15
la o casă nouă sunt un chin, la curent cu calm, obții racordarea în maxim un an, dar rcardarea la gaze a casei noi durează ani, nu le dă voie „procedura” să vină și să constate pe teren că ai numai 1,5 m de la conducta stradală până la limita proprietății unde vine pus contoarul; și când știi că ai plătit racordarea de anul trecut. Al dracului „procedură democrată”.
asha se intampla in orice monopol
bogdan1477 [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 11:40
+19/21
Problema nu e ca e privata si nu de stat, ca side la stat cand ai de luat un aviz, cam tot asha e.

Problema e ca enel e singur pe piata, are monopol. Daca ar exista 2,3 firme care sa ofere aceleasi servicii cu publicul, sigur nu si-ar mai permite ENEL sa trateze clientii ca pe niste gunioaie. Dar asha...
nush ce parinti ai avut tu...
bogdan1477 [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 11:45
+10/16
.... dar la majoritatea cetatenilor inclusiv bunicii aveau curent (si unii chiar si gaz, inclusiv la tara, la butelie)....
mda, trist
Xorciser [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 12:44
+17/19
Când spuneam acum vreo zece ani că (,) corporațiile sunt mai rele decât statul ca birocratie- zicea lumea că mă opun progresului...

Partea mai nasoala e următoarea: că langa Stefan e un alt teren pe care un alt nene calm (sa ii zicem Ciucurel, sau Mercedes) își face și el casa. Da doua telefoane la niste "prieteni", marchează suta de euro (sau daca sunt prieteni buni nici măcar), prietenii aia cunosc o cuconita de la ENEL departamentul avize (sau în primărie), nu i se cere nici un act, nu vorbește cu nici un robot surd, iar seara pe la 4-5 are deja avizul...mâine se apucă de lucru.

Asta e tragedia, așa face Enel selecția naturală (și nu numai). Așa ajungem sa ne domine niste corupti. Darwin să trăiască.
...
cartograful [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 12:45
+8/12
pai cum, nu e statul roman cea mai veninoasa entitate? Plina de bugetari gushati, samd? Nu erau corporatiile aia agili si sprinteni? Nu pot sa cred...
Fara dureri de cap....
malika ela [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 13:20
+8/12
...de cand am apelat la DIGI pentru energie.
De ce sa stau la Enel? Digi are toate serviciile net superioare, inclusiv toata hartogaraia asta si asteptatul dupa un raspuns.
Stefan trebuie sa stie ca exista alternative pentru energie electrica, de ce sa se agate atata de un ENEL necompetitiv la momentul actual?
vampirism energetic marca ENEL
olimpus [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 13:44
+6/6
:)))
De ce alegeti Enel?
Cris [anonim], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 13:48
+12/12
Au venit acum ceva timp sa ii propuna mamaitei un contract mult mai avantajos cu. Mamaia a plecat de la Muntenia Nord si s-a dus la Enel. Cand au inceput sa curga facturile mult mai mari ca cele dinainte, mamaita care face economie si la ulei, s-a dus sa rezilieze contractul cu Enel si sa revina la Muntenia Nord. Au zis ca s-a reziliat, numai ca facturile au mai curs 6 luni, am sunat eu la ei de vreo 100 de ori si imi spuneau ca nu s-a inregistrat nicio cerere de reziliere. La sfarsit, au reziliat contractul si mamaia, femeie la 77 de ani si-a luat niste pumni in cap si niste injuraturi de mama de la tataie . Voi sunteti mai tineri, de ce faceti prostii? Vreti sa va bata si pe voi cineva?
Clarificare
un domn [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 15:19
+1/5
Aici Este Esenta GIO intre Stat si Privat

Unde “La Hermandad “ este ANRE

Disclaimer Hotnews: puteti publica acest Comentariu deoare e am probe in care pot sustine ca ANRE este “ La Hermandad “ iar Paralemntul Romaniei este Sua Casa
sa ii curentam si noi!
mike_the_hunter [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 17:39
+6/6
Sa ii curentam si noi la alegeri pe domnii guvernanti ....care au ministerele :industrie administratie etc care ar trebui sa se ocupe de chestia asta ca cetatenii sa fie chinuiti de enel si alti ca ei.
Datorita de Santaj
un domn [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 17:53
+3/3
Sa explic :
ENEL Are Doua Divizii : Facturare si Distribuie
ENEL Distributie este Fosta Retea De Transport a Statului
Digielectrica,CezElectrica, name it
Isi transporta electricitatea ptin ? ENEL Distributie !
Or
Iei oferta ieftina de electricitate de la DigiElectrica
Dar
Daca ai probleme suni la ENEL Distributie
Acum te am lamurit ?
ce poti sa faci
mishu_p. [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 18:10
0/0
asta e, uneori ai noroc, alteori nu... daca cedezi, inseamna ca ai pierdut... incerci iar, pana la urma reusesti.
Numele este confuz : Enel-Distributie da avize
VasBad [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 19:07
+8/8
Italienii de la Enel nu au investit decit in sistemul de facturare. Nimic in infrastructura. Ei detin atit firemde Furnizare cit si de Distributie pe zona Muntenia-Dobrogea-Banat. Pe Distributie E-Distributie are monopol in zonele respective.
Confirm tot ce s-a scris in articol. Este inca si mai rau.
Enel Furnizare foloseste o oferta numita ENEL FIX RELAXAT care stinge bani de la clienti (cite 3-4 euro/luna/punct de consum) in numele unei firme Magyare cu sediul la Budapesta. In Anexa la contract ei spun ca este dedicata persoanelor Fizice dar in realitate folosesc aceasta oferta si pt persoane Juridice. Banii se string sub forma unei asigurari. Clientii nici nu au habar ca au semnat pentru asa ceva. Asigurarea de fapt nu te asigura la nimic. Se colecteaza citeva MILIOANE de euro pe luna BANII ajung direct in conturile firmei din Budapesta (cititi Anexa la Contractul Enel Fix Relaxata). Practic cu o firma paravan pentru care Enel actioneaza in calitate de MANDATAR se string citeva MILIOANE de EURO pe luna fara sa ofere vreun servciciu. Cred ca nici nu au angajati. O modaliatate de scurgere a unor sume de mari de bani in strainatate.
ENEL va face EXIT in data ce va gasi un cumparator. Nu si-a respectat obligatiile asumate privind investitiile.
Singura noastra arma de alupta contra Enel este sa schimbam furnizorul. Eu m-am mutat la NOVA POWER&GAS din CLUJ. Tariful de furnizare pt energie electrica la NOVA este de 235ron/MWh in timp ce la Enel este de 360lei/MWh si iti baga si un abonamentlunar de 21,63 lei/31zile.
La fel si la gaze, ca si ENGIE este un monopol la fel de periculos ca si ENEL. Am schimbat furnizorul si la gaze si platesc acum 60lei/MW in timp ce ENGIE m-a taxat cu 197lei/MW.
DECI SFATUL MEU: SCHIMBATI FURNIZORUL DE ENERGIE ELECTRICA SI GAZE NATURALE: PLECATI DE LA ENEL SI DE LA ENGIE.
A mai existat o companie monopol foarte aroganta: ROMTELECOM. Ati mai auzit de ea ? Va dispare prin cumpararea de catre ORANGE. Asa se va intimpla si cu Enel si Engie.
Da, e jale
Lake123 [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 21:47
+6/6
DA, acolo la ENEL e mare nenorocire cu birocrația. Cineva acolo-și bate joc de clienți. și în mod implicit de această țară care se cheamă România. Eu vreau de cam un an de zile doar să schimb titularu contractului cu Enel, deoarece soția, care era titular, a decedat. M-au înebunit cu mesaje neclare și pline de iresponsabilitate. Acolo, mulți iau banii degeaba.
reclamatie
Herscovici [anonim], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 23:39
+2/4
pentru toti cei care aveti probleme cu enel ,eon faceti reclamatie la https://portal.anre.ro/FPetitie/ si cereti despagubiri daca nu raspund in termen de 30 de zile
descurcați-l pe ENEL
MG [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 0:30
+2/2
Au o organizare ATÂT DE PROASTĂ că îi compătimesc pe subalternii care lucrează acolo.
ce de necazuri, bre..!!!
richter [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 2:31
+2/4
faine firmele astea mari..se misca greu, te misti repede, ineligent, esti mereu in castig cu ei ! -locuiam la intr-un oras, bloc ramas fara incalzire centrala (s-a inchis fabrica/uzina care furniza energie termica) consumam normal, plateamla timp pana in decembrie: bagam in priza tot ce puteam:boiler, radiator...ca vara in casa..venea o factura normala (ca faceau citirea tot la 2 luni ca eram "bun platnic') la sfarsitul lunii, mai repede , mergeam eu cu citirea, optimist, zambaret , poiticos, iei fata doamnei de la ghiseu....prin Martie, realizau "dezastrul"..era deja primavara,...venea sa ma deconecteze...o cafea, una-alta, mai plateam ceva ..asa in rate...in Italia m-apus un italian sa-i demontez o statie de 3 KV ca nu-i mai trebuia ca avea alta la firma:bani pe demontat, bani pe materiale.la fier vechi...huzur..cu fostul RENEL am povestiri fantastice... cu Romtelecom? ...iubire mare,,,n-am cuvinte..e SF...MONOPOLUL E LA TINE, FI SMART !
Adevărat
Albanezul [anonim], Duminică, 22 noiembrie 2020, 6:45
+5/5
Mulțumiri autorului articolului și comentatorilor!
Asta este VIAȚA PARALELĂ pe care am trăit-o
și o trăiesc și eu!
Nu e vorba de monopol
Denulu [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 10:12
-4/4
E vorba ca marea majoritate merge la sediul ENEL si rezolva acolo in 30 min.

Nimeni nu te impiedica sa-ti faci un site prin care sa iei documentele de la oameni, o procura de la notar daca e nevoie, si sa mergi in locul lor la ENEL. Dar piata e minuscula, pretul pe care poti sa-l ceri la fel, iar sansele de automatizare sunt minime (pentru ca baza de date e tot la ENEL).

Asta inseamna un "monopol natural": teoretic ar putea exista mai multe firme, fiecare cu baza ei de date, dar ar fi si mai ineficient (si mai riscant) decat ce avem acum.
Tufui...
muscha mbanana [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 10:31
-3/3
numai ciolanis e de vina cu o tara educata a lui si cu scoala online , cand in toata lumea , elevii se duc la scoala ! ne-am "digitalizat " de avem sa ne bagam si in nas , deshtu !
Toti furnizorii au suport clienti
Denulu [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 10:32
-3/3
Daca ai contract cu Digi Energy si iti pica curentul, pe ei trebuie sa-i suni, nu pe ENEL Distributie.

Personajul din articol nu are contract cu nimeni, casa pe care vrea sa o demoleze a fost debransata de mult.
relatii cu publicul
Vasiliu Constantin [anonim], Duminică, 22 noiembrie 2020, 10:44
+3/3
Toate institutiile care au in dotare servicii telefonice ,,moderne,, cu robotei si inteligenta artificiala sunt niste catastrofe! nimeni nu raspunde cu orele la un apel! iei bat joc de clienti! apasa 1 ptr. pers. fizice, apasa 2... apasa 3.... dupa 2 min. se aude vocea artificiala: nu am sesizat nici o solicitare. reincercati! si asa ore in sir! este o bataie de joc! CEZ, ENGI, BCR, BT, ING, RAR, , cele cu care am avut eu treaba saptamana trecuta. nici nu ai la cine sa faci reclamatii ptr. asa ceva. cei de la prot. consumatorilor spun ca ei nu se ocupa cu astfel de reclamatii!Atunci, noua cine ne ofera un ajutor?
ENEL, Regia de APA, de Gaz, RAR, samd
OmniStudio [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 12:27
0/2
Va veni o zi cand si mortii vor pleca din tara asta...
Şi Primăria ce vină are?
MIKI@ [anonim], Duminică, 22 noiembrie 2020, 13:28
0/0
Spune că toate aceste avize trebuiau luate de către Primărie....! Şi cu funcţionarul de la Primărie probabil că dura dublu ca timp, ca să afle dl. Ştefan acelaşi rezultat, ba mai trebuia să depună acele documente şi la Primărie...ptr, că Primăria depunea actele online la Enel, Enelul înştiinţa Primăria că mai trebuie un act, Primăria pe dl. Ştefan, dl Ştefan depunea completarea iar la Primărie şi tot aşa, un fel de "telefonul fără fir". Pentru că şi dl Ştefan şi Primăria au de-a face cu compania Enel!
Pfff....într-un final dl. Ştefan avea de vorbit şi cu Primăria şi cu Enelul....
Monser
tudor74 [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 17:48
+8/8
"E vorba ca marea majoritate merge la sediul ENEL si rezolva acolo in 30 min."

Se vede clar ca nu ai avut de-a face cu ENEL! Acum cativa ani mi-a luat 8 luni de zile sa obtin un contract de furnizare energie de la ENEL. Casa era deja construita, cu avize si tot trebuia doar sa refac contractul de pe numele constructorului (contract care a expirat) pe numele meu. OPT LUNI A DURAT ! Si stii de ce a durat doar 8 luni, pt in ca in final am cedat si am apelat la o firma de "consultanta" care ins schimbul la 1000 si ceva de lei a rezolvat in catava zile.

Banuiesc ca stiti a cui era firma de consultanta? Tot a unuia de pe la ENEL / PSD.

Mandru ca sunt roman!
ANRE este “La Hermandad”
un domn [utilizator], Luni, 23 noiembrie 2020, 7:10
-1/1
NICI o petitie a Mea a finalizat o ANRE

Mai exact

ANRE a Obligat ENEL sa imi raspunda la Petitie

Insa NU cu Solutie
pai tocmai
bogdan1477 [utilizator], Luni, 23 noiembrie 2020, 20:27
0/0
Ia sa fie baza de date sharuita de catava operatori si sa poti sa-ti alegi cu care lucrezi, sa vezi cum se schimba comportamentul
care-s vinovatii ?
sareta [utilizator], Marţi, 24 noiembrie 2020, 9:32
+2/2
Ar fi trebuit sa infunde puscaria nemernicii care au pus la cale "privatizarea " acestor servicii strategice !Dar ar fi insemnat ca parchetul sa-si faca datoria ....Sunt foarte ocupati sa scape hotii de puscarie
ANRE ,se aude ?
sareta [utilizator], Marţi, 24 noiembrie 2020, 9:47
+2/2
Toata debandada este supervizata de ANRE ! S-a ajuns ca orice propunere idioata a ENEL sa fie imediat aprobata de ANRE ...A se vedea contractele intocmite cu incalcarea legislatiei nationale privitor la intocmirea lor ! Ptr.buimacirea clientilor au primit permisiunea sa foloseasca zeci de coduri ,atat la intocmirea facturilor cat si in eventuala corespondenta : -cod ENELTEL ,cod client,cod factura,cod loc consum ,etc.Clientul sa fie batjocorit .Mai nou au primit permisiunea sa desfiinteze filialele ,inventand in locul lor asa zise MAGAZINE in care sa-si vanda curgerea de electroni (curentul electric),asa la misto .......
cum scapi de birocratie..
richter [utilizator], Miercuri, 25 noiembrie 2020, 11:46
+1/1
cand faci casa ?
-te imretenesti cu sectoristu'
-ati cumperi fire si scule din comert
-ati tragi curent
-te apuci de construit
-cand e gata tot, ati pui contor
-ancepi sa platesti 9dupa ce te-ai impretenit cu contoru' sa fie pe-o mana cu tine.....
comenteaza