Sean Ono Lennon, fiul în vârstă de 45 de ani al legendei Beatles John Lennon, i-a ironizat pe Twitter pe protestatarii din Portland care au dărâmat statuia președintelui american Abraham Lincoln, afirmând că nici faraonii nu au fost foarte „woke”, relatează Fox News.

Sean Ono LennonFoto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Îmi poate explica cineva de ce se pare că o statuie a lui Lincoln a fost dărâmată în Portland”, a scris Lennon pe Twitter, adăugând că „întreb pentru un prieten”.

Sean Lennon, un muzician și compozitor care a cântat în mai multe trupe de-a lungul anilor, a sugerat apoi sarcastic că protestatarii nu au mers îndejuns de departe cu tentativele de a îndrepta greșelile din trecut ale umanității.

„Piramidele din Giza au fost construite cu coerciție din partea faraonilor malefici care nu au fost foarte 'woke'”, a scris acesta într-un alt tweet, adăugând că „cred că putem fi cu toții de acord că piramidele trebuie dărâmate imediat”.

„De la invazia Britaniei de către împăratul Iulius Cezar în 55 î.e.n. Italia a rămas asurzitor de tăcută. Cred că e timpul să tragem Italia la răspundere”, a mai scris acesta.

Actele de vandalism de duminică în care protestatarii au dărâmat statuia lui Lincoln și a unui alt președinte american, Theodore Roosevelt, fac parte din seria de proteste care durează de peste patru luni în Portland, izbucnite după uciderea afro-americanului George Floyd de către poliția din Minneapolis.

Ziua de duminică a fost declarată de demonstranți drept „Ziua furiei”, aceștia protestând împotriva Zilei lui [Cristofor] Columb, o sărbătoare federală în SUA celebrată anul acesta în 12 octombrie.

Donald Trump i-a condamnat de asemenea pe protestatarii din Portland care au dărâmat statuile celor doi președinți americani, comițând ulterior și alte acte de vandalism, cerând arestarea acestora.

„Băgaţi aceste animale în închisoare, acum”, a scris Donald Trump într-o postare pe Twitter.

REFERINȚĂ: