Harvey Weinstein, un magnat decăzut de la Hollywood condamnat deja la New York pentru viol și agresiune sexuală și acuzat de cazuri similare de către instanțele din California, a fost acuzat din nou vineri la Los Angeles pentru violul a două femei, potrivit AFP.

Harvey WeinsteinFoto: Profimedia Images

Noile acuzații se referă la „un incident care a avut loc între septembrie 2004 și 2005 în timpul căruia Weinstein ar fi violat o femeie într-un hotel din Beverly Hills”, spune procurorul Jackie Lacey din Los Angeles.

Fostul producător în vârstă de 68 de ani este, de asemenea, „acuzat că a violat de două ori o altă femeie, în noiembrie 2009 și noiembrie 2010”, tot într-un hotel din Beverly Hills, se adaugă în comunicat, care nu a dezvăluit identitatea victimelor.

În total, Harvey Weinstein este acuzat în Los Angeles de viol și agresiune sexuală asupra a cinci femei.

Dacă va fi condamnat, el riscă până la 140 de ani de închisoare.

În California, precum și la New York, Weinstein neagă faptele și asigură că toate relațiile sexuale de care este acuzat au fost consimțite.

El fusese deja acuzat din ianuarie anul trecut că a intrat cu forța în camera de hotel a unei femei pentru a o viola, pe 18 februarie 2013, și apoi că a agresat-o a doua zi într-o cameră de hotel din Beverly Hills.

Ulterior, el a fost acuzat că a agresat o femeie în Beverly Hills în mai 2010.

"Sunt recunoscătoare primelor femei care s-au pronunțat împotriva acestor infracțiuni și al căror curaj le-a dat celorlalți puterea de a se ridica", a declarat vineri procurorul Jackie Lacey.