1 € 1 USD 4,0980marţi 24 nov 2020
Versiune
Mobile
consultantii vietii
voxpopulix [utilizator], Vineri, 25 septembrie 2020, 16:14
+4/4
Companiile astea sunt preferatele mele. Cum vin ele si explica, vorbesc vorbe si discuta discutii.

Totul la mega high level, toti vin si iti transforma businessul si te duc in cloud. Si Deloitte, si KPMG, si accenture dar si dubiosenii ca genpact.

Realitatea? Doar niste pareristi care o sa-ti arda timpul aiurea in timp ce mai pierzi si o tona de bani.

Vrei sa faci o treaba? Vorbeste direct cu Amazon sau Microsoft, restul sunt glume oricum. Fa un estimat paralele, on-prem, cloud, overlap de migrare si lucreaza cu parteneri AWS sau Microsoft in timp ce, daca mai este nevoie, iti formezi si o echipa in-house.

In functie de anumiti factori exista si posibilitatea sa primesti oameni "on-site" de la Microsoft sau AWS, cu care poti sa vorbesti concret despre ce trebuie facut si cum sa executi cat mai bine migrarea/optimizare etc.

Consultantii vietii vin, o dau pe povesti dupa care iti dai seama ca nu ai ramas cu nimic concret, no action plan pe partea tehnica, doar generalisme de doi lei. Si daca executa ei ceva atunci chiar ca este haos total si o sa stai destul de mult in conversatii cu Arjun, Jayesh si Sanjay.

Regula este ca pe al treilea implicat incep sa-si cam dea seama ce aveau de facut de fapt, doar ca ei nu stiu aia insa fiind baieti faini iti dau doua linkuri de pe site-urile AWS sau Azure. Este distractiv, mai ales cand vorbim de cateva zeci de mii de masini.

Ah, si daca vreti sa va distrati cel mai tare si compania este in relatii cu toti magnificii astia puteti sa le cereti un tranformation plan, sau orice altceva, doar ca sa vedeti care bate cel mai rau campii.

Dar lumea a inceput sa inteleaga si mai nou super consultantii mai prind doar companii conduse de incompetenti care nu vad prin limbajul gol si nici nu se gandesc sa intrebe inaninte sa aduca mortu' in casa.

Unde ai managerii care chiar stiu ce inseamna tech si cloud, si chiar au legatura cu echipele si urmaresc ce se intampla, nu au nicio sansa indiferent de cate seri "speciale" baga.
comenteaza