Liderul social-democrat Marcel Ciolacu anunţă că a semnat cu Victor Ponta un acord post-electoral, în baza căruia PSD şi Pro România vor putea constitui majorităţi în consiliile locale şi judeţene după alegerile din 27 septembrie, transmite Agerpres.

Marcel Ciolacu, președinte PSDFoto: PSD

"E pentru prima oară, de 30 de ani, când decizia a fost ca fiecare organizaţie să-şi facă singuri alianţele locale. Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post-electoral, a declarat Ciolacu sâmbătă, la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional de a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei", a adăugat acesta.

Preşedintele PSD anunţase, pe 15 septembrie, că a primit aprobarea Comitetului Politic Naţional pentru crearea unor astfel de alianţe post-electorale.