1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020
Versiune
Mobile
5 lei
robyzs [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 11:06
+5/5
si platesti 5 Ron citirea,asa este in Iași, la montare nu a spus nimeni nimic de aceasta taxa
Cinism de stat grobian. Cetatenii sunt "agitati"
D-or [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 11:40
+9/9
doar ca sa mai miste niste afaceri. In acest caz, cele de instalatii si feronerie. Acelea mari, care nu sunt romanesti.

E un sistem idiot si cinic de a da legi care nu au o finalitate practica pozitiva si importanta ci au doar rolul de a mai impulsiona unele afaceri.

Adica sunt batjocoriti cetatenii, unii pensionari neputinciosi care abia isi cumpara piine si care sunt obligati sa-si demonteze caloriferele o data la citiva ani.
N-am sa uit ca mama mea, femeie in virsta, a fost obligata de o lege la fel de imbecila (ai caror initiatori au recunoscut ca vizau afacerile) sa-si taie toate tevile la calorifere sa-si puna repartitoare. Cu aceasta ocazie, tevile s-au colmatat si au trebuit schimbate/spalate. Alti bani, alt deranj.
Ca in urmatoarea iarna sistemul de centralizare din Galati sa fie inchis cu totul.

P.S. Porcaria cu repartitoarele a condus la cresterea costurilor pe Gigacalorie si la debransari in spirala pina la capotarea sistemelor centralizate.

Dupa care, CET-urile au devenit incineratoare de deseuri sau producatori de energie electrica pe baza de pacura. Toate hiper-poluante.
Mai bine reglementati cosurile de evacuare ale cen
D-or [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 13:58
+2/4
In UE este obligatoriu ca evacuarea gazelor centralelor sa se faca deasupra locuintelor si "obligativitatea racordării tuturor centralelor la un coş de fum comun care să depăşească 1/3 din înălţimea clădirii."

Si asa a fost reglementata si in Romania in forma initiala a OUG 73/2002 la art 32: "evacuarea gazelor arse se va face printr-un coş care va depăşi nivelul aticului imobilului".

Aceasta prevedere a fost insa eliminata de senatorii din Comisia Economica (!) spre dezonoarea Parlamentului Romaniei care a demonstrat ca pretuieste mai mult interesele vinzatorilor de centrale decit viata si sanatatea celor care i-au ales.

Deci, dragi alesi, nu batjocoriti milioane de oameni cu facaturi inutile, ci faceti-va datoria de a proteja viata si sanatatea cetatenilor.
contoare... contori...
qwerasdf [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:15
0/0
Va recomand sa folositi dexonline pentru forma de plural si sa cautati sa vedeti ce inseamna de fapt "contoare".
Repartitoarele sunt jaf la drumul mare!
Urzitoru [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:40
+4/4
Plata energiei termice socotita de firmele care administreaza repartitoarele, este o talharie! Stai in frig si platesti 600-700 de lei pe luna! Iar firmele care iti monteaza si administreaza repartitoarele nu iti spun macar algoritmul folosit pentru socotirea valorii facturii!
Legi facute de repetenti!
all23 [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 15:41
+1/3
O lege buna ar trebui sa impuna distribuitorilor de energie termica contorizarea ( cu contor nu repartitor) a fiecarui apartament. Preturile acestor contori au scazut destul de mult si se aropie de pretul unui repartitor de acum 20 de ani. De asemenea ar trebui sa fie stipulata si masurarea apei calde la peste 40 grade , altfel fiind tarifata ca rece . Lucrul asta este destul de simplu , pui o vana cu 2 iesiri controlate de termostat , iar daca apa ete sub 40 grade , trece prin contorul de apa rece , daca e mi calda atunci trece prin cel de apa calda ....
Retarzii de parlamentari vor face iar o lege pentru firmele de apartament care vand si monteaza repartitoare , iar apoi citesc cu x lei fiecare aparat ...
comenteaza
Cookie Settings