1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020
Versiune
Mobile
an nou studentesc
cata [anonim], Luni, 14 septembrie 2020, 16:23
+1/1
Buna !
Sunt parintele unui boboc la o facultate de stat din Bucuresti, care a transmis ca in acest semestru nu face cazari ramananad ca in perioada de carantina din starea de urgenta.
Intrebare :
- cum poate un boboc sa ia contact cu mediu universitar, asa cum s-au emis unele recomandari din partea universitarilor, fara a avea contact cu colegii studenti macar pentru viata de campus ?
- as dori din parte d-lor rectori sa enumere cateva exemple de activitati universitare oferite pentru care eu pot sa-mi sacrific din venituri pentru a plati 400-500 euro pentru trai ( cazare in regim propriu + mancare la restaurant sau fastfood)
- la solutia propusa de fiul meu ca va cauta sa se angajeze, eu l-am intrebat ; unde LA FOOD PANDA ? posibilitatea asta o are si in propriul oras, fara acelesi cheltuieli !
Ce viitor oferim tarii astia, daca intr-o situatie de alerta nu ne putem descurca decat bagand capul in nisip ?
ziua buna
cib [anonim], Luni, 14 septembrie 2020, 16:53
+1/1
Aveam intrebare pt domnul rector de la UAIC vad ca e absent dar poate totusi apare . Toate universitatile din Iasi inafara de UAIC au un plan ce a fost deja comunicat studentilor. DE CE nu se cunoaste pana pe data de 24 septembrie care va fi situatia la UAIC, 24 fiind o data mult prea tarzie pt cautat chirie in iasi ? Am putea deduce de aici ca e posibil ca scoala sa decurga exclusiv on-line? multumesc!
Admitere 2021
wyrus [utilizator], Luni, 14 septembrie 2020, 17:59
+1/1
Cum credeti ca se va desfasura admiterea din anul următor?
Se va baza tot pe notele de la bacalaureat ?
Sunt scenarii pentru organizarea de testări online?
Dacă atât pricepi...
Calin_file_de_dosar [utilizator], Luni, 14 septembrie 2020, 21:18
0/2
Musiu cata,
Avem așa:
- una bucata virus contagios,
- una bucata bobor care nu crede in virusul asta,
- una bucata sistem universitar care NU are suficiente sali care sa permită o distanțare suficientă astfel încât fiul dumitale sa nu ajungă la Babeș din a doua săptămâna de scoala
- una bucata sistem medical pe marginea epuizării
- una bucata sezon rece care se aproprie (cu gripa, răceli comune, etc.)

In aceste condiții durerea ta e ca mult iubitul fiu și boboc nu are experiența unei vieți de student ca acum 5/10/20 de ani?!..
Formatii de studii micsorate
Barbu [anonim], Marţi, 15 septembrie 2020, 6:19
-1/1
Buna ziua, in conditiile in care ar trebui sa fie formatiile de studiu mai mici, pentru pastrarea distantei fizice, ar creste numarul formatiilor de studiu. Se vor plati ore suplimentare pentru cadrele didactice care fac aceste ore care apar in plus fata de situatia cu formatii de studiu de marimi obisnuite ? Se face orarul luand in calcul un numar mai mare de formatii de studiu ? Va multumesc.
întrebări
Craioveanu [anonim], Marţi, 15 septembrie 2020, 9:03
+1/1
1. Cum ați organizat sau cum veți organiza verificarea activităților didactice online? În semestrul trecut la unele facultăți din UBB (Istorie, FSEGA, teologii, Litere) au fost foarte multe activități didaxtice neținute, amânate. În ciuda faptului că studenții au reclamat acest lucru prin sistemul intern de evaluare al cadrelor didactice, nu s-au luat măsuri în acest sens. Cum vă asigurați că profesorii nu interpretează activitățile didactice online în sensul că acestea nu înseamnă un regim atât de strict al calității didactice?
2. Care sunt noile resurse didactice și științifice oferite studenților și cadrelor didactice la universitățile conduse de dvs.?
3. Ce se van întâmpla cu doctoranzii și doctoratele în acest nou context?
Semestrul II
c4n1b4lul [anonim], Marţi, 15 septembrie 2020, 12:32
-1/1
Bună ziua.

O întrebare pentru domnul David, există o viziune privind organizarea cursurilor în cadrul Universității Babeș-Bolyai în semestrul II în condiții de siguranță (prognozele arată că vom dispune de un vaccin până la începutul anului calendaristic viitor, iar cel de-al doilea semestru va începe la sfârșitul lui februarie), mai ales pentru cei ce au de susținut lucrările de licență și din cadrul facultăților umane ?

Întreb, deoarece sunt student în cadrul FSPAC, departament științe politice, an terminal (anul III), și consider că aceste cursuri online sunt o soluție foarte bună în acest context epidemologic, mai ales în condițiile în care avem peste 1000 de cazuri/zi ca acum, însă întâlnirile face-to-face cu profesorii cordonatori și accesul la resurse fizice din bibliotecile clujene ne pot ajuta enorm în elaborarea lucrărilor de licență.
Decizie Facultati
42-acesta-este-raspunsul [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 16:25
-1/1
Au facultatiile posibilitatea sa isi aleaga formatul ? Sunt unele facultati care chiar pot face online (ex. Informatica)...
ore
student [anonim], Marţi, 15 septembrie 2020, 16:25
-1/1
In online, seminarul respectiv laboratorul cu cati studenti se face ? Ne referim la o facultate tehnica.
UNIVERSITATEA DE VEST - CAMINE
curios [anonim], Marţi, 15 septembrie 2020, 16:57
+1/1
Întrebare pentru rectorul UVT: Cand anume vor afla studentii UVT condițiile/noiele condiții de cazare în cămine? Știm că s-a amânat cazarea propriu zisă, dar nu și care sunt categoriile exacte de studenți care pot beneficia de locuri? Studenții doctoranzi? Astăzi se presupunea că vine o informare către studenți în urma unei ședințe a SENATULUI UVT...nu au fost anunțați nimic concret pana la acest moment cu privire la procedurile de cazare!
Student anul 1
Ion [anonim], Marţi, 15 septembrie 2020, 17:06
-1/1
In conditiile in care cursurile se vor sustine online, cum intra studentii din anul 1 in posesia carnetului de student si a legitimatiei de calatorie? Se vor face programari la secretariatele facultatilor pentru a se evita aglomeratia?
atentie!
cib [anonim], Marţi, 15 septembrie 2020, 17:23
+1/1
faptul ca , camera este deschisa , nu inseamna neaparat ca subiectul este acolo. uneori "ruleaza " un film incarcat de student. la fel si la examenele scrise , cu camera . atentie la acest detaliu tehnic.
sugestie
rmanea86 [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 19:29
-2/2
Salut,

Avand in vedere in ce situatie delicata ne aflam cu invatamantul, de ce nu se fac eforturi spre digitalizare.
De ce nu incurajam antreprenorii din EduTech sa vina cu solutii. Sunt sigur ca exista foarte multi din domeniul privat ce pot veni cu idei noi si inovatie.
anul unversitar
loro [anonim], Joi, 17 septembrie 2020, 12:27
0/0
Am o intrebare legata de studenti de la medicina.
Se stie ca prof de la medicina , lucreaza si in spital, Drept urmare unde este mai mare riscul de infectie: la spital sau la universitate?
Pana acum vedem ca multe focare de infectie au fost in spitale .
Avem intreprinderi cu mii de angajati care au trecut cu brio prin pandemie.
Daca acolo se poate de ce nu s-ar putea si in universitati.?
Si inca un lucru dragi universitari un an are 12 luni , nu doar 8.
Impartiti activitate pe parcursul intregului an , si shcimbati sistemul in folosul copiilor nu doar in interesul domniilor voastre.Stiu ca multi ati avea de pierdut pe plan financiar , dar e pandmie TOTI trebuie sa facem un efort pana iesim la liman.
In ce priveste cazarile in camin, ii cazam in camin ,
pe un sfert din ei dar terasele si parcurile sunt pline atat de tineri cat si de pensionari care nu respecta nici o regula.
Despre sfatul d-nului David , de a locui in Cluj Napoca in gazda , probabil dansul are spatii de dat in chirie si e direct interesat , altfel nu i-mi explic logica.
comenteaza
Cookie Settings