1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020
Versiune
Mobile
Mulmtumim
realn [utilizator], Luni, 14 septembrie 2020, 14:06
+4/12
pentru toate aceste informatii utile : de la molie pana la algoritmii de criptare pe 256 biti si felierea benzii 5G.
O singura informatia ar mai lipsi: in ce an a intrat in vigoare, cum se numeste si ce stipuleaza legea din China care obliga companiile chinezesti sa "colaboreze" cu guvernul ?
Multumesc.

Ar fi interesante si ceva informatii despre companiile cu capital strain din China care nu au voie sa detina mai mult de 49% din firma respectiva. Poate sa confirme cineva ca asa este, sau este fake news?
Multumesc.
vorbeste lumea ...
nu conteaza cine zice [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 3:29
+1/3
concluzia moralei este ca pe timp ce trece, internetul e tot mai atacat, iar tehnicile de protectie necesare sunt oarecum imediat scoase la treaba. chestia e ca cei prinsi la mijloc au tot mai mult de pierdut.
Vârtejul insecurității [cibernetice]
ex nihilo [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 5:03
+3/5
Am citit întreg articolul (inclusiv trimiterile).

Un an în urmă, am cumpărat prin eMag un telefon Allview Soul x5 Mini. După prima pornire / primul touch am descoperit că era plin cu viruși de tip Trojan, preinstalați din fabrică: avea un web-browser preinstalat - "DaWeb" - troienit. L-am dezinstalat și am repornit device'ul. M-a indus în eroare pentru că nu s-a auto-instalat instantaneu, ci cam după o oră de funcționare a telefonului (la restart, telefonul era programat prin task să-l re-instaleze împreună alte două aplicații, infectate și ele).

Opțiunile Reset factory to default și Root fiind helpless - am făcut săpături pe Google și am văzut că piața abundă și în alte țări, inclusiv pe alte branduri: cu Trojeni preinstalați, din fabrică.

De aici, au început suspiciunile; am căutat să văd dacă trojanul era și în modulele core ale OS (android) - și s-a adeverit: la scanare, tot androidul a fost depistat cu ACELAȘI TIP de Trojan: toate aplicațiile system care nu se pot dezinstala [dar și celelalte care permit uninstall] erau infectate.
Telefonul îl am - funcționează, doar că am neutralizat task'urile de instalare la restart, etc - am instalat 3 antiviruși și Root Firewall. Am decis să-l păstrez, dat fiind că l-am luat cu discount bun /preț mic și nu fac nici un fel de tranzacții cu el; doar fișiere media neimportante & web-browsing, convorbiri.

Apoi, o altă întâmplare: acum 2 ani, pe laptop (având în el peste 500Gb doar date personale, exceptând 6 sisteme de operare) am prins un Ransomware: GandCrab v.2 pe care l-am oprit, înainte să definitiveze operațiunea de afișare a acelei ferestre pentru recuperare prin plată: văzând activitate nejusticată /suspicioasă a discului, am oprit laptopul de la buton și având 2 discuri, am repornit de pe celălalt disc. Mare parte din fișiere erau criptate dar am găsit virusul, l-am neutralizat, iar la câteva luni după Bitdefender a scos decriptorul și am recuperat datele.
Acum, văd aici despre acest Bitdefender BOX. Să vedem..
Sa va temeti
Victtor [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 9:38
-5/9
Asta este ideea, internetul merge bine doar cu utilizatori speriati.
Multumesc!
Jegul Cristian Ioan [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 12:45
+2/4
Multumesc de avertizare!

"piața abundă și în alte țări, inclusiv pe alte branduri: cu Trojeni preinstalați, din fabrică"

foarte neplacut, ce se poate face?

" am căutat să văd dacă trojanul era și în modulele core ale OS (android) - și s-a adeverit"

asta confirma reticentele mele fata de dispozitivele mobile: nu pretind ca pe PC-ul sau pe laptopul cu Win 10 inteleg tot ce se intampla, dar pe smarfon nu pricep nimic, nu am acces la lsita taskurilor active, virusii s-ar putea inmulti nestingheriti!
Confirm
gogu52 [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 23:29
+5/5
Că în China statul deține peste 50% din capitalul companiilor
comenteaza
Cookie Settings