Un bărbat a murit într-un magazin Carrefour din Recife, Brazilia, dar cadavrul a fost lăsat pe podea și acoperit cu umbrele, iar în jurul său au fost create niște paravane din cutii, în timp ce magazinul a rămas deschis, provocând indignare pe rețelele de socializare, relatează Reuters.

cadavru acoperit cu umbrele Carrefour BraziliaFoto: Captura YouTube

Incidentul a avut loc pe 14 august, dar știrea a început să circule abia săptămâna aceasta, pe fondul unui val de critici pe rețelele de socializare din cauza modului în care supermarketul a hotărât să gestioneze evenimentul, respectiv să lase cadavrul pe jos în timp ce a menținut magazinul deschis clienților.

Carrefour Brazilia și-a cerut scuze miercuri, spunând Reuters într-o declarație că modul în care a gestionat incidentul a fost neadecvat.

”Compania a greșit prin faptul că nu a închis imediat magazinul după ce s-a întâmplat pentru a aștepta serviciile funerare, precum și prin faptul că nu a găsit imediat calea corectă pentru a avea grijă de cadavru”, a spus Carrefour Brazilia.

Potrivit Carrefour, bărbatul era un manager de vânzări care s-a simțit rău în magazin. La început, i s-a acordat primul ajutor și a fost chemată o ambulanță. După ce bărbatul a murit, Carrefour a spus că a ”urmat regulile de a nu înlătura corpul din loc”.

Acum filiala și-a schimbat regulile pentru a include închiderea obligatorie a magazinului, în viitor, dacă se va mai întâmpla un asemenea incident.

”Ne cerem scuze față de familie și suntem pregătiți să o sprijinim în orice mod necesar”, a spus Carrefour.

Aceasta nu este prima controversă a Carrefour în Brazilia. În 2018, un gardian de la un magazin din Sao Paolo a ucis un câine maidanez după ce l-a lovit cu o bară de metal.