Kanye West a oferit mai multe detalii cu privire la programul de candidat la alegerile prezidențiale SUA în noiembrie. Declarându-se împotriva avortului, sceptic cu privire la un vaccin împotriva Covid-19, rapperul dezvăluie că intenționează să pună capăt brutalității poliției și să reîntoarcă în școli ”teama și iubirea de Dumnezeu”, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un interviu pentru Forbes, el a anunțat că va candida cu un banner a unei petreceri aniversare, ”pentru că atunci când câștigăm este ziua de naștere a fiecăruia”. Sloganul campaniei sale va fi o versiune mai săracă sau mai simplă decât versiunea fostului președinte Barack Obama ”Da, putem”, respectiv cu mesajul ”Da”.

Consilierii campaniei lui West sunt soția sa, starul TV Kim Kardashian-West, și fondatorul Tesla, Elon Musk. Vorbind despre Musk, West a spus că ”îl propun să fie șeful programului spațial”.

West și-a exprimat în trecut sprijinul pentru Trump și a purtat șapca emblematică cu mesajul ”Make America Great Again”, când l-a întâlnit pe președinte în Biroul Oval.

În ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19, el a spus ”atât de mulți dintre copiii noștri sunt vaccinați și paralizați... Așa că atunci când ei spun că modul în care vom scăpa de Covid este cu un vaccin, sunt extrem de prudent. (...) Vor să pună un cip în noi, vor să ne facă tot felul de lucruri”.

El a mai spus că intenționează să pună capăt brutalității poliției, dar a adăugat că ”polițiștii sunt tot oameni”. El a mai spus că se opune pedepsei cu moartea și este ”pro-viață pentru că urmez cuvântul Bibliei”.