1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021
Versiune
Mobile
Inegalitatile sociale sunt dorite
Victtor [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 8:58
0/4
Capitalismul romanesc incurajeaza inegalitatile sociale si obtine frustrarea oamenilor de rand.
Inegalitatea sfidatoare il sileste pe roman sa-si paraseasca tara si sa devina salahor in vest.
macar
Cib Ara [anonim], Marţi, 30 iunie 2020, 9:23
0/4
o sa ne invatam sa facem economii . sa nu cheltuim in exces , cu ocazia asta nu vom mai fi la cheremul bancilor , o sa ne putem organiza viata nu cum ni se spune in reclama de la postul x si cum vrea banca y. daca am fi cu adevarat despti bancile ar pleca din tara asta cu coada intre piscioare. da uite ca inca nu suntem..
oamenii nu vor economisi mai mult...
..13 [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 11:04
+1/5
Am un ban si voi sa-l beu!

Poate se vor limita investitille pe care si le propusesera, adicalea mai putine credite pentru masini, case, iahturi, si asta doar pana se mai ridica un pic ceata incertitudinii..

Romanul este liber la minte si pentru ca nu prea are multa - mortii cu mortii, vii cu vii - nu au reflectii interioare pentru ca si Dzeu a spus ca acolo unde nu este El nu cere si atunci cere BNR-ul aka FG ceea ce nu poate/intelege vulgul???

In rest sunt sanatosi, voinici, la fel ca inainte de pandemie, daca nu cumva si mai tari in fite, fente
tot din studiu aflam ca adevaratul impact
..13 [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 11:14
-1/5
Va fi vizibil dupa cca. 1-2 ani - vezi pandemia 1918 usor ajustata la ziua de astazi ca viteza de reactie - deci abia atunci vor aparea schimbarile importante.

Deocamdata ele se clocesc inca, este inca nevoie de investitii, cine are curaj astazi maine va avea profit si va fi mai prosper, si vor fi multe firme care isi vor inregistra falimentul si o crestere a numarului de someri se va vedea de abia spre sfarsitul lui 2020, cel ami probabil in 2021 si posibil sa se intinda pana in 2022.

optimistii sustin ca prognoza pe 10 ani este serios afectata de asta micu si rau - ma scuzati,dar este si multa prostie in specia umana asa ca, deh, avem ceea ce meritam.

In rest, ceea ce nu s-a scris acolo, o sa vedem tot felul de mergers and acquisitions.
No, ca acum am dat din casa...
Capitalismul
Zache58 [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 11:37
+2/4
in general produce inegalitate sociala.Sa nu uitam ca la noi era tot inegalitate sociala in plin socialism romanesc:unii primeau pe cartela 1kg zahar pe luna, 1kg faina,3 oua....iar carnea era cu pile la abator,etc.Cozi imense pentru paine si lipsuri de toate felurile,pentru oamenii muncii.In acelasi timp activistii de partid si de stat aveau burtile pline,bauturi straine,carne,banane,portocale,cafeaua era un lux iar branza de oaie cand se gasea costa 140 lei kg,etc.O Dacie se lua cu 100000 lei,valoarea leului de acum.In capitalism ideea este:muncesti,ai idei noi,ai o meserie cautata si bine platita,obtii ce vrei.Esti liber sa pleci oriunde in lume,sa lucrezi(nu salahor dar trebuie studii,experienta si ambitie),sa te plimbi.Cred ca deja tineretul de azi nu mai crede cat de prost se traia pe vremea Faraonului.Plecau unii in excursii afara numai cu aprobare de la partid si securitateVeti spune ca acum bugetarii,pensii speciale....stiu dar se pot face multe lucruri intr-o democratie,chiar si in cea damboviteana.
comenteaza