1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020
Versiune
Mobile
Liniuță ăsta-i cu probleme la mansardă!
Tayen [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 21:30
-17/33
Vom avea o criză cruntă!
Toata Europa va fi pe minus in trimestrul 2
animatron [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 21:57
+10/18
E inevitabil spun economistii si pare logic pt ca a fost trimestrul "inchiderii" economiilor occidentale din cauza numeroaselor regiuni carantinate.

Cum in afara de vreo 3-4 tari, toate statele membre UE au avut scaderi de PIB si in primul trimestru, rezulta ca dupa publicarea datelor pe Q2 se va vedea ca mai toate statele UE au intrat in "recesiune tehnica".

Chiar daca va fi pe minus in Q2, cum in primul trimestru a avut un +2,4% PIB, Romania nu va intra in recesiune tehnica, dl ministru are dreptate.

Toate statele occidentale spera la o "revenire in V" adica una foarte rapida si abrupta, incepand cu al 3-lea trimestru din acest an.

Doar ca majoritatea considera ca PIB-ul lor pe 2020 va scadea oricum foarte mult (evaluari de la -5% pana la -9%).

Daca Romania va avea la sfarsit de 2020 doar un -2% PIB ar fi o adevarata performanta, probabil iarasi vom fi pe podium in Europa daca guvernul PNL reuseste sa puna in aplicare ce si-a propus si nu face doar propaganda electorala.

Oricum, tinand cont ca PIB-ul nostru nominal (global si pe locuitor) e mai mic decat al tarilor dezvoltate din UE, pierderile noastre vor fi net mai mici (global si pe loc), deci vom reduce cu cateva procente decalajul la PIB/loc in valoare nominala (500-1.500 euro) fata de tarile vestice ale UE.

Investii publice masive in domenii cu efect multiplicator (cum e infrastructura de transport), continuarea digitalizarii administratiei, ajutor selectiv pt firmele private care aduc multa plusvaloare la PIB, stabilitate fiscala, un ANAF mult mai eficient, toate pot ajuta decisiv economia Romaniei.

Clasa politica sa dea dovada de responsabilitate in privinta efortului de transformare economica a tarii si sa colaboreze pe temele strategice, balacareala politicianista trebuie lasata deoparte.
Lapte si miere
unics33 [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 22:40
-6/18
ascultindu-l pe dl Citu la Digi, asteptam sa ne anunte dintr un moment in altul ca Romania are cm mare crestere economica din EU si salarii , pensii, alocatii de vis. Romani!!, BUCKLE UP !!, urmeaza marea emigratie economica din SUA, Anglia, Italia inspre Romania lu' Citu.
cand...
asada [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 22:49
+3/17
...am citit 1 comentariu ma gandeam ca voi afla un punct de vedere de la cineva care are o expertiza si care detine anumite date!!! Cand colo am dat peste mama omida pe post de propagandist PSD !!! La toata scremerea numai atat tia iesit !!! ???
Alergie !
totom [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 22:54
+5/17
Domnule Citu vreau sa informez pe aceasta cale ca am fost sanatosi si inainte de aparitia virusului si acuma datorita guvernarii dumeavoastra si tin sa va multumesc.Copii toti trei  sunt foarte sanatosi ei nu trebuie sa  meraga la scola . Ii putem educa  noi acasa.Suntem licentiati si eu si sotia ! Eu sunt inginer electromecanic lucrez ca  paznic la o ferma de prepelite iar sotia este dr. in biologie moleculara, lucreaza ca femeie de serviciu la noi in bloc  si avem timp sa ne ocupam de ei.  Noi  va rugam sa primiti din partea
 noastra trei  locuri in sistemul  nostru scolar si educati trei politicieni  aflatii deja in  posturi de conducere sa nu mai vorbesca prosti de cate ori deschid gura. Noi nu ne plangem de nimic  nu ne deranjaja greutatile vietii dar facem alergie la prostie.
Cu respect si rezerve consistente de admiratie ,Ion si Marie !
Mincinosule!
consumator2 [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 23:21
-5/19
N-ati facut nimic si dati vina pe covid
Atentie la V
Fides [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 0:00
-1/15
Florin-Vasile Citu chiar crede ce spune. Aici e drama.
După 8 luni de Guvernare
robyzs [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 0:47
-2/12
După 8 luni de Guvernare, PNL și Cîtu ne spun că Autostrada Moldovei nu este de interes nici anul acesta, pai cum a rămas cu promisiunile lui Orban și Klaus Iohannis când au venit la Iași sa ceară voturile moldovenilor pentru alegeri? Atunci era Autostrada Iași - Tg. Mureș era prioritară, acum au schimbat placă și PNL promite Autostrada Brașov - Sibiu.

Moldova așteaptă de 30 de ani măcar 50 de kilometri de Autostradă, PNL a promis dar s-au dovedit a fi minciuni, probabil au uitat că este an electoral.
Ne mai „auzim” în noiembrie!
Tayen [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 0:57
-1/11
Și vom vedea cine a avut dreptate!
Moldova poate fi conectata
Bradisor [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 1:50
+6/12
la reteaua de autostrazi prin A7(Ploiesti- Pascani),A13(Brasov-Bacau siA8(Targumures-Iasi-Unggeni).La A7 se foreaza pt studiile geo si e posibil ca pana in 2021 sa fie finalizata proietarea si sa intre buldozerile pe santier. Finantarea este asigurata si daca va fi realizata de firme romanesti lucrarile vor inainta rapid.Traseul ac. aut. parcurge zone de, ses si ca urmare va costa mai putin.
Situatia e oarecum similara si in cazul A13.
A8 are un traseu f. dificil intrucit traverseaza Carpatii Orientali si va costa f.mult iar durata de realizare va fi mare .
Din aceste considerente este f bine ca se acorda prioritate absoluta A7care poate fi realizata relativ repede iar efectul asupra dezoltarii Moldovei va fi fulminant.
La o autostrada
Bradisor [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 2:02
+7/11
numai studiile de fezabilitate ,proiectarea si avizarle dureaza cu anii. .Ce se putea face in 6-7 luni daca nici studiile de f. nu erau incepute ?.
Aut. Sibiu-Brasov
Bradisor [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 2:09
+6/12
face parte din A13 care va concta Moldova cu Transilvania
mda
jeanvaljeanro [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 9:38
-3/5
cu psd n-au prea fost autostrazi,dar s-a reusit un salariu acceptabil.cu pnl o sa fim si fara autostrazi si fara salarii si fara dna.
galben=rosu!
wweesstt [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 10:23
+1/3
intr-o tara normala cei ce se inmprumuta in numele nostru si al copiilor pt a castiga alegerile si a ajunge la ciolan ar trebui sa fac puscarie pe viata! mi-a cerut cineva acordul mie si familiei sa se imprumute in numele nostru, sa poata oferii unor categorii banii pe care nu-i produce economia tarii, ca sa le influenteze decizia la vot?! asta e MITA ELECTORALA! ar trebui sa cheltuim cat producem! aaa.. pai nu producem, ca nu investim, nu avem infrastructura etc; si avem pensii spoeciale si salarii si tichete la bugetari ok, dar nu te imprumuta in numele meu! ne taxati ca pe sclavi si va mai si imprumutati ca sa castigati alegerile! pai asta facea si dragnea si valcov! pai pana cand?! chiar nu iese lumea in strada nu inteleg cum pot fi asa sclavi romanii asa fraieri !
Salarii acceptabile cu bani inprumutati
Bradisor [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 11:37
+2/2
E la mintea cocosului ca fara investitii nu poti plati salarii decente .
comenteaza
Cookie Settings