American Civil Liberties Union și alte organizații pentru drepturile civile au anunțat că îl dau în judecată pe președintele Donald Trump, pe procurorul general William Barr și alți oficiali federali din cauza asaltului asupra demonstranților pașnici din apropierea Casei Albe, transmite Guardian.

Donald Trump, la biserica (sursa foto-twitter)Foto: Hotnews

În urmă cu câteva zile, forțele de ordine au aruncat cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc dispersând mulțimea pașnică, pentru a-i face loc lui Trump să se deplaseze, pe jos, la Biserica Președinților unde a făcut o sesiune foto, pozând cu Biblia în mână.

Potrivit unui comunicat de presă al organizațiilor privind drepturile civile, Trump este acuzat de ”violarea drepturilor constituționale și angajarea în teorii conspirative cu scopul de a încălca aceste drepturi”.

Preşedintele Trump a distribuit, joi seară, pe Twitter, o scrisoare semnată de fostul său avocat în care protestatarii paşnici care au fost dispersaţi cu forţa din parcul Lafayette din apropierea Casei Albe sunt numiţi „terorişti”.

”Protestatarii falşi de lângă Lafayette nu au fost paşnici şi nu sunt reali. Sunt terorişti care folosesc studenţi plini de ură pentru a arde şi distruge. Au abuzat şi nu au arătat respect faţă de poliţiştii care pregăteau zona pentru impunerea restricţiilor începând cu ora 19.00", continuă avocatul.