Douăzeci și opt de cazuri de coronavirus au fost confirmate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, fiind vorba despre 13 pacienți și 15 cadre medicale. Managerul spitalului, Lucian Eva, a precizat că toate cadrele medicale diagnosticate reveniseră din tura liberă, după 14 zile în care ar fi urmat să stea izolate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, Lucian Eva, a precizat sâmbătă la Digi 24 că toate cele 15 cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 reveniseră din tura liberă. Majoritatea sunt asistente medicale și medici rezidenți.

La acest moment, în unitatea medicală sunt confirmate 28 de cazuri de coronavirus - 15 cadre medicale și 13 pacienți. Ultimele 17 cazuri - 4 cadre medicale și cei 13 pacienți - au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.

"Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgenţă. Avem o anchetă în desfăşurare şi încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 şi de stopare a răspândirii acestuia. Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din acestea sunt pozitive. Continuăm testarea şi retestăm acolo unde este cazul", a declarat Lucian Eva.

Conform sursei citate, Secţia de Neurochirurgie I va fi închisă pentru dezinfecţie şi vor fi refăcute circuitele. În acelaşi timp, se continuă testarea tuturor pacienţilor şi a personalului medical.

Managerul spitalului a mai spus că focarul din spital a izbucnit la jumătatea lunii, până în 14-15 mai neînregistrându-se niciun caz de coronavirus.