1 € 1 USD 4,3517joi 04 iun 2020
Versiune
Mobile
Tutorial depunere declaratie unica
smeuletz [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 12:33
+6/6
Sectiunea 1 - online:
Cum sa eviti capcanele SPV Anaf:
* daca depuneti online pentru mai multi utilizatori, dupa ce ati terminat cu unul, sa va deconectati, si sa inchideti browserul, si apoi va logati cu noul utilizator, descarcati pdf-ul si pe ala sa il completati. Altfel, pdf-ul poate avea in el un CNP al utilizatorului precedent, lucru detectat doar dupa upload. Solutia: o luati de la capat cu noul pdf (foarte enervant)
* Bonificatia trebuie sa o scrieti voi acolo in pdf, ANAF nu calculeaza nimic. De fapt, SPV nici nu afiseaza cat ar fi de plata, nici dupa depunere, tu trebuie sa stii. Atentie, daca platiti mai mult, banii in plus o sa ii vedeti la anul si la multi ani. In mod normal formularul Nota obligatiilor de plata ar trebui sa arate cat ai de plata, dupa ce ai depus declaratia, dar de fapt el nu se updateaza niciodata.
* pentru a plati online se indica si optiunea ghiseul.ro, unde ar trebui sa vezi cat ai de plata. In cazul declaratiei unice, ghiseul nu afiseaza nici o suma, ca atare nu exista buton de a efectua plata. Deci singura varianta ramane transferul IBAN (trebuie gasit contul trezoreriei pentru judetul de resedinta, dar sunt ascunse bine prin site-ul ANAF)

Succes, si inarmati-va cu rabdare, caci daca aveti intrebari si le trimiteti prin Formularul online de suport, primiti pdf-uri frumoase, scanate si stampilate cu copy paste-uri din legislatie, dar fara raspuns la obiect.

Sectiunea 2 - Ghiseu fizic
Daca cumva decideti (pe buna dreptate) ca mersul la ghiseul ANAF ar fi solutia, va dezamagesc: au cei mai acri functionari si iti vor spune ca tu trebuie sa stii cat ai de plata, caci e auto-impunere. Si te vor trimite sa depui online.
si cand apare declaratia rectificativa
Anonym [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 12:56
+4/4
e cumva un proiect genetic molecular de inteligenta artificiala gazduit pe blockchain?
e rocket science sa ajungem pe Titan?

Digitalizarea asta la romani genereaza la fel de mult cortizol ca mersul la ghiseele ANAF
sunt patit
andimi [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 13:44
+3/3
sistemul este atat de invechi si incurcat incat se lasa numai cu injuraturi. Nu am cine stie ce experienta dar vreau sa fiu corect. Foarte greu de lamuresti si numai dupa tutoriale pe web, dar nu ale ANAF. Ce o fi asa greu sa puna pe unul care sa faca tutoriale pt. fiecare tip de formular? Nu o fac si pt ca schimba formularele la 3 luni si nu e eficient. Greu de tot cu statul roman, vrei sa fii corect, dar nu esti lasat!
Anaf
gicuvoinicu [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 13:49
+4/4
Am crezut ca sunt singurul care a primit de la Anaf notificare de plata pentru bonificatiile din 2018. Si penalitati, bineinteles!!
Am scris o multime de reclamatii la Anaf, nici un raspuns ...
Programul Anaf
nick24 [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 13:15
+3/3
care nu calculează nimic, care nu ține cont de cât ai plâtit în plus anul trecut, care trimite aiurea CASS din urmă cu 5 ani e făcut de un mare do bitoc și pesemne plătit mai mult decàt ar fi fost făcut în Silicon Valley.

“... fie prin compensare, fie prin restituire, cea din urmă fiind o procedură încă greoaie și consumatoare de timp.”

Nu se face compensare decât tot printr-o cerere depusă PERSONAL, de parcă nu s-ar putea face automat, ca la orice factură de gaze sau electricitate.
Oare nu e nimeni să vadă că la Anaf e un program mai prost decât ăla ținut cu dosare?
Întrebare:
spirache [utilizator], Duminică, 24 mai 2020, 10:46
+3/3
Daca pentru veniturile încasate in 2019, am platit impozitul in 2019 la sfârșitul anului, iar declarația pentru veniturile estimate in 2020 am depus-o in martie, cum as putea eu beneficia de bonificații? Morala: e bine sa nu plătești deloc sau foarte tardiv si astfel vei primi bonificații.
comenteaza
Cookie Settings