1 € 1 USD 4,3203joi 04 iun 2020
Versiune
Mobile
IQ
nimrod [utilizator], Vineri, 15 mai 2020, 12:29
-5/9
Sa mori de ras, nu alta. Deci, poti invata sa fii inteligent.
Nu toata lumea.
Eu the first [utilizator], Duminică, 17 mai 2020, 17:46
+4/8
Matale esti dovada vie. Explic mai jos de ce.

Ca idee, fiecare avem un talent sau o intuitie mai buna pe anumite felii cognitive. Chiar si sa prinzi muste din zbor denota o anumita capabilitate intelectuala pe care n-o are toata lumea. Cu exceptia cazului unor traume sau boli care sa-ti fi afectat creierul, daca investesti suficient de mult efort, si exersezi suficient de mult, poti deveni decent de bun in orice domeniu profesional. Ca unora le pica mai greu si altora mai usor e adevarat, da' aia nu inseamna ca pt. unii e imposibil. Creierul e un organ extrem de maleabil, de-aia si studierea lui e extrem de dificila - configuratia de neuroni interconectati se schimba practic de la o secunda la alta, dar numarul de neuroni e aproximativ egal, la un doctor in fizica sau la un maturator de strada.

Imposibil e doar ceea ce nu vrei sa faci. Drept e, uneori e nerezonabil - cazuri de oameni care si-au luat carnetul de sofer la 80 de ani, de exemplu. Da' daca musai au vrut, au putut. La fel, chiar daca nu te-ai nascut cu aplecare spre matematica, daca stai si studiezi zece ani ceea ce alti fac intr-un an, poti sa-ti iei o diploma de matematician, si chiar sa ajungi priceput in meserie. Doar ca pentru tine va fi mai greu, mult mai greu decat pentru norocosii care au un creier mai potrivit configurat pentru tipul ala de activitate decat al tau.

Drept e, ajuta sa-ti fi antrenat creierul de devreme pentru gandire. Da si daca incepi mai tarziu, sau mai ales atunci, o sa fii surprins de efecte. Cam ca atunci cand incepi sa te duci la sala. Dupa cateva saptamani nu vezi nimic. Dupa cateva luni, deja ai o oarecare satisfactie. Dupa cativa ani, devine un obicei permanent.

Cata vreme negi posibilitatea, nici n-o sa fii dispus sa depui efortul. Si-atunci ramai cu cat ti-a dat mama natura. Cat le da mama natura unora e doar sa se bage-n seama in orice privinta, indiferent ca au sau nu habar despre ce vorbesc.
Semplu..invatam mestesugul BOR in scoala!
mike123 [utilizator], Luni, 18 mai 2020, 14:21
-3/5
Si-a bagat Scaraoschi coada...sau BOR-ul....tot in drac!
abilitati cognitive
truiad [utilizator], Marţi, 19 mai 2020, 11:35
+1/1
sa nu confundam abilitatile cognitive in domeniul gandirii logice cu influenta lor asupra abilitatilor fizice-jongleori, sportivi etc
Daca esti prost nu ai cum sa devii inteligent
Dalinar [utilizator], Joi, 21 mai 2020, 17:17
+3/5
E o imposibilitate. Dar daca te nasti intelligent, se pare ca poti ajunge prost sau poti sa arati ca unul daca nu iti cultivi inteligenta.
comenteaza
Cookie Settings