Primarul orașului Hârșova cere sprijinul Poliției și al Armatei pentru că nu îi poate ține în case pe cei care se află în autoizolare. Sunt mulți care mint cadrele medicale, se comportă violent cu ele și circulă nestingheriți prin oraș, spune acesta, potrivit Mediafax.

Medici care tratează bolnavi de COVID-19Foto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Edilul spune că în orașul aflat la 25 de kilometri de Țăndărei oamenii încalcă masiv măsurile impuse de Ordonanțele Militare, iar poliția locală nu mai poate face față situației.

„Ajutați forțele de ordine din oraș, întrucât nu pot face față numărului mare de iresponsabili!”, este apelul făcut pe Facebook de Viorel Ionescu, primarul din Hârșova.

Acesta a trimis o scrisoare deschisă către IPJ Constanța, în care explică situația gravă în care se află orașul pe care îl administrează.

Viorel Ionescu spune că situația a scăpat de sub control din cauza celor care nu respectă Ordonanțele Militare și cere intervenția Armatei:

„Având în vedere nenumăratele mesaje, însoțite de fotografii și apeluri telefonice primite din partea cetățenilor revoltați de inconștiența unui număr mare de persoane ce refuză să respecte obligațiile privind limitarea deplasărilor și răspândirea Covid-19 (care încalcă autoizolarea, mint cadrele medicale, se comportă violent cu cadrele medicale, punându-le în pericol, circulă nestingheriți prin oraș și nu sunt verificați etc.), precum și de ineficiența în gestionarea acestor situații de către efectivele insuficiente ale Poliției Naționale, Jandarmeriei și Poliției Locale (…) solicit suplimentarea forțelor de ordine, prin intervenția forțelor armate”, este mesajul transmis de Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Acesta spune că, în lipsa măsurilor luate de autoritățile statului care asigură ordinea în timpul stării de urgență, Hârșova, care se află la doar 25 de km distanță de Țăndărei, poate deveni, la rândul său, un focar de infecție.

„Ignorarea acestor solicitări este de natură să crească riscul răspândirii noului Coronavirus în orașul Hârșova, mai ales pe fondul numărului crescut de cazuri depistate pozitiv în localitatea Țăndărei, ce riscă să devină un focar de infecție, aflată la aproximativ 25 km de orașul nostru”, a mai transmis primarul din Hârșova.

În urmă cu câteva zile, un bărbat care trebuia să se afle în autoizolare a intrat, plin de sânge, în Spitalul din Hârşova și a scuipat şi înjurat medicii care voiau să îl ajute. După incident, 6 cadre medicale au intrat în autoizolare, ţinând cont că bărbatul ar putea fi infectat cu COVID-19.