Cercetătorii au descoperit că o specie de mamifere numite pangolini ar fi purtătoare ale coronavirusului. Acestea sunt pricipalele mamifere cu care se face trafic ilegal, potrivit BBC.

Pangolin, mamifer acoperit de solziFoto: Flickr

Pangolinii sunt mamifere nocturne lipsite de dinți, cu corpul lung și acoperit cu solzi. Solzii se îmbină întocmai ca țiglele de pe acoperiș.

Într-o cercetare publicată în prestigiosul jurnal Nature, cercetătorii afirmă că au descoperit două grupuri de coronavirus, aflate în strânsă legătură cu cel care se transmite la om.

Pangolinii sunt animalele cu care se face cel mai mult trafic ilegal, servind fie ca delicatese culinare, fie ca ingrediente în medicina tradițională.

Cercetătorii, în frunte cu autorul principal, doctorul Tommy Lam de la Universitatea din Hong Kong, sunt de părere că aceste mamifere trebuie manipulate cu multă atenție. Aceștia au adăugat că aceste animale trebuie cercetate în continuare, pentru a stabili riscul de a transmite virusul la oameni.

Doctorul Lam spune că faptul că au ajuns la astfel de rezultate ridică întrebarea dacă nu cumva aceste mamifere stau la baza răspândirii coronavirusului, nu liliecii, cum s-a crezut până acum.

Atât activiștii cât și cercetătorii cer să se ia toate măsurile ca orice mod de comercializare a animalelor sălbatice să fie oprit.

Chiar dacă China a interzis consumul de animale sălbtice, iar Vietnamul urmează să facă la fel, mai sunt multe alte țări unde nu s-a luat nicio măsură.