Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, unde sunt internați pacienți cu coronavirus din alte cel puțin patru județe, solicită Ministerului Sănătății ca toate spitalele din aceste județe să își întocmească "planul alb” astfel încât să trateze și să testeze pacienții cu COVID-19 în spitalele lor. Practic, ei propun ca pacienții din alte județe să fie tratați acolo, scrie tion.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

La acest moment, la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" Timișoara 75% din pacienții cu coronavirus sunt din alte județe: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, dar și Arad și Cluj.

"Am trimis documente în acest sens către Ministerul Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din toate celelalte județe și Prefectura Timiș. 75% dintre pacienții internați la noi în spital cu COVID-19 sunt din alte județe. Considerăm că este necesară aplicarea planului alb la nivelul tuturor județelor”, a declarat pentru tion.ro managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Voichița Lăzureanu.

Ea a precizat, într-o intervenție la Digi 24, că la acest moment 5 din cele 9 paturi din Secția de terapie intensivă a spitalului sunt ocupate.

"Nu se poate încărca un singur spital din vestul țării cu pacienți din toate județele din zonă. Propunerea noastră este ca pacienții din alte județe să fie tratați în acele județe, nu să străbată sute de kilometri până la noi. Așa este normal, ca toate spitalele din toate județele să își activeze planul alb și să poată trata pacienți cu COVID", a declarat la Digi 24 managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Întrebată ce răspuns a primit din partea autorităților la această solicitare, ea a răspuns: "Ni s-a răspuns că se vor lua msăruri, că o să încercăm, o să..., o să...".

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 1.029, cu 123 cazuri nou depistate, potrivit informațiilor transmise joi la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate, cele mai multe fiind la Timișoara - 53.