În plină pandemie de coronavirus, cluburile de fotbal s-au văzut nevoite să ia tot felul de decizii, problemele financiare fiind inevitabile într-o asemenea situație de criză.

FCSB, siglaFoto: fcsb.ro

Multe dintre echipele mari ale Bătrânului Continent au anunțat scăderi de salarii pe perioada pandemiei, iar această măsură va fi luată și la FCSB.

Conform declarațiilor patronului grupării bucureștene, fotbaliștilor de la FCSB li se vor tăia salariile cu 50% pe durata crizei provocate de Covid-19. Informația a fost făcută de Gigi Becali într-o intervenție pentru Digisport.

Există însă și fotbaliști care nu au dorit această reducere a salariilor cu 50%. Pentru această categorie există următoarele variante: reducerea cu 60% sau chiar șomajul tehnic. În principal, problemele vin de la faptul că banii din drepturile tv au fost sistați.

Jucătorii Barcelonei nu au acceptat reducerea salariilor

Refuzul reducerii remunerației nu ar trebui însă să fie ceva surprinzător, chiar joi principalele ziare catalane scriind că Lionel Messi și compania au refuzat să primească mai puțini bani din partea conducerii în perioada pandemiei de Covid-19.

Nimeni nu știe cu adevărat când ar putea reveni meciurile din Liga 1

Dacă situația la nivel național o va permite, Liga 1 ar putea fi reluată undeva în a doua parte a lunii mai a lui 2020. Sunt însă doar calcule ale FRF și LPF, realitatea din țară arătând că România se află într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus.