Aproape 550 de persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu au fost plasate automat în carantină, de duminică, de la intrarea în vigoare a ordonanței militare 2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit informațiilor transmise joi de Grupul de comunicare strategică, de la intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locul în care au fost plasate, în cazul acestora fiind dispusă carantina pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până joi, au fost întocmite 183 de dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină, în timp ce Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale pentru fals în declarații.

În România au fost confirmate până joi 1.029 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, s-au înregistrat 17 decese din cauza COVID-19.