Președintele Societății de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, spune că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu. Despre anunțul lui Costache privind testarea tuturor bucureștenilor, Rafila afirmă că din punct de vedere tehnic nu este posibil. "Nu știu dacă ar fi vreun beneficiu".

Alexandru RafilaFoto: AGERPRES

"Nu cunosc acest proiect (anunțat de Victor Costache privind testarea în masă - n.r.) ca să fac comentarii. Din punct de vedere tehnic nu este posibil. Și nu cred că este util pentru că dacă eu testez la un anumit moment nu înseamnă că nu se va îmbolnăvi în perioada imediat următoare. Această testare nu știu dacă ar avea vreun beneficiu", a declarat Rafila joi, la Digi 24.

Întrebat despre demisia lui Victor Costache, Alexandru Rafila a spus că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu.

El mai afirmă că va fi greu de gestionat criza COVID "dacă nu reușim să facem functionale DSP-urile" și că ar trebui acordată o mai mare importanță Institutului Național de Sănătate publică, unde sunt oameni pregătiți.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a anunțat demisia joi dimineață, iar premierul

Ludovic Orban a anunțat că îi va propune președintelui Iohannis numirea secretarului de stat Nelu Tătaru.