1 € 1 USD 4,3203joi 04 iun 2020
Versiune
Mobile
Nu e mai simplu sa o publici?
Fides [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 11:43
-4/8
Ce asteapta? Un semn de la goblinii BNR?
Nu m-ar mira ca cei ce au credite luate la tot felul de sucursale sa nu beneficieze de perioada asta de gratie.
Foarte alunecos
AdrianIulian [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 11:56
+1/3
Mie mi se pare ceva dubios aici. Oricum, pana nu iese ordonanta, articolul in sine nu are valoare.

Sunt cateva necunoscute aici destul de mari:
a) Nu se platesc la sfarsit toate ratele cumulate, dar cum se procedeaza? Eg. daca ai 9 rate neplatite/ amanate, iti prelungeste perioada cu inca 9 luni? Ce se intampla insa daca aceasta perioada depaseste limita maxima de creditare stabilita prin lege (30 ani) sau varsta maxima suportata de asiguratorii de credite.
b) Cardurile de credit sau de cumparaturi au tot o linie de credit in spate. Ce se intampla la acelea?
c) IFN-urile. Dobanzi uriase. Nu cred ca se expun.
d) Bancile raman fara veniturile din dobanzi? nu. Presupun ca incaseaza de la BNR si le returneaza ulterior cand oamenii incep sa plateasca inapoi creditele. Implicit se blocheaza activitatea noua de creditare.
Si amanarea la plata utilitatilor pe cand ?
Frankie [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 12:10
-4/10
Si amanarea la plata utilitatilor pe cand ?
Niste raspunsuri
banel [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 12:18
+1/3
a) derogare de la regulile existente din partea BNR. Fiind implicati in discutii, cu siguranta vor da aceasta derogare
b) teoretic acelasi lucru; practic...trebuie vazuta ordonanta
c) nu vor avea de ales, legea e lege iar BNR cand ii arde doare rau;
d) BNR va sprijini intr-o masura, dar nu poate compensa toata pierderea de venituri; de vazut ordonanta
JOI e maine. Trebuie aprobata inainte de publicare
Kivek [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 12:28
+2/2
toti cei care au rate la banci vor putea cere amanarea platii cu vreo 6 - 9 luni.

bancile vor fi obligate sa acorde amanarea.
ma indoiesc ca BNR are resurse
mihai2015 [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 12:40
+1/5
Pericolul sint depozitele oamenilor la banci, creditele au fost acordate in principal din aceste depozite ale populatiei, daca banii nu vin inapoi prin plata ratelor toate bancile sint in pom, pentru ca ele trebuie sa returneze banii oamenilor din depozite dar nu au de unde, sumele s-ar putea sa fie mult peste rezerva BNR, solutii blocarea depozitelor sau emiterea de bani fara acoperire rezultand inflatie.
Cata vreme pentru bugetari (care oricum au salarii mari) se platesc salariile nu vad de ce ei sa fie protejati, protectie trebuia doar pentru cei care sint afectati prin pierdere locuri de munca.
si ce mai vrei?
Adry@n [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 12:46
+2/6
Vezi ca sunt multe firme private care iti ofera servicii.
Iresponsabilitate financiara este cuvantul de ordine in Romania. 90% din romani au telefoane de ultima generatie doar sa se uite la facebook(nu conteaza ce pot sa faca procesoarele alea) se mai si lauda cu viteza mare, de parca e meritul lor ca a ajuns internetulla ani lumina mai tarziu decat in occident si tehnologia era mai noua. 90% au plasme, LCD Ultra 7k. Iar toti acestia daca maine se da o amanare, toti fara exceptie vor incerca sa beneficieze de ea, nu conteaza daca pot sa nu sa plateasca toti vor dori sa beneficieze, ca cine stie ce cacat isi mai pot cumpara cu banii indatorati.
Poa' sa pice "economia" ca noi tot nu ne platim datoria!
OUG RATE
jidanul [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 12:55
-1/1
Presedintele Romaniei, guvernul Romaniei si parlamentarii Romaniei trebuie sa realizeze ca acuma conteaza numai siguranta financiara, sanatatea si viata romanilor. Singura solutie minimala este: Introducerea unei perioade de gratie/amanare/suspendare pentru, cel putin, 6 luni a ratelor la banci, c.a.r.-uri si i.f.n-uri, precum si pentru plata tuturor retinerilor banesti pentru executarile silite, fara a aplica dobanzi de penalizare. Simultan toate executarile silite sa fie suspendate/amanate pentru, cel putin, 6 luni. Acum a sosit clipa ca BNR-ul, bancile, c.a.r.-urile si i.f.n-urile, firmele de recuperare a creantelor si a executorilor, sa renunte definitiv, obligatoriu si neconditionat la lacomia paranoida si dementa si sa se reformeze si sa se transforme intr-o solutie reala si viabila pentru dezvoltarea Romaniei, pentru a nu mai distruge siguranta financiara a romanilor si pentru a nu mai nenorocii sanatatea si viata a altor milioane de romani, dupa ce in timpul crizei economice si pana in prezent, au distrus siguranta financiara, sanatatea si viata a peste 2 miloane de romani. Aceasta OUG trebuie sa fie pentru toate tipurile de credite, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice si sa asigure siguranta financiara pentru aceasta situatie exceptionala si sa nu aiba urmari si efecte colaterale negative pentru clientii bancilor, c.a.r.-urilor si i.f.n.-urilor.
alte necunoscute...
Baubau1 [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 12:55
+2/2
1. Pai daca iti dau gratie 9 luni si nu prelungesc si maturitatea, ratele vor fi mai mari dupa ce trece nebunia. Intr-adevar, daca prelungesc si maturitatea se lovesc de unele legi. Sa nu mai zic de Prima Casa unde in prezent nu e posibil asa ceva.
2. Daca nu mai acumuleaza dobanzi, clar le scad rau veniturile ! Nu-i plang, insa teoretic ar putea spune ca in aceasta perioada nu acorda nici dobanzi la depozite. Ca doar nu sunt Crucea Rosie :)
3. Ce te faci cu clientii care nu doresc asa ceva...
Trebuie vazuta ordonanta...
bye bye creditare
Florin1982 [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 13:05
+3/3
c) Pai simplu, daca nu vor avea venituri, bancile vor sista orice credit nou. Economia se va afunda si mai tare. E buna masura asta...ai nu ai nevoie, poti sa aplici.
Amanarea nu este o solutie
MisuG [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 13:19
+1/3
Orice datorie amanata nu este o solutie! Va fi din ce in ce mai greu pentru cei care amana ratele. Eu am decis sa rambursez ratele cardurilor de credit pe care le detin ca si pana acum. In afara de mancare, intretinere si facturile curente am redus toate celelalte cheltuieli in aceasta perioada, prin urmare nu voi avea o presiune suplimentara.
Criza asta este cumva falsa, va trece in max 3 luni!
Toate statele europene si SUA vor pompa bani in economiile proprii fara limite, nu are nimeni interesul sa ingroape economia!
Vom discuta peste cateva luni si veti vedea ca am avut dreptate! Pana atunci stati acasa si evitati deplasarile inutile!
Omul care nu stia ce inseamna 48 de ore
Fides [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 13:37
-1/1
Stie acum ca vor fi 6-9 luni. Sa nu fie 69. Ori 96. Ori poate va fi facultativ, pe baza de dosar cu sina, fiecare banca in functie de nr de bolnavi coronavirus.
STAI LINISTIT
jidanul [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 13:55
-2/4
Bancile, c.a.r.-urile si i.f.n.-urile inclusiv BNR-ul, au rezerve, Romanii nu au rezerve. Terminati cu dezbinarea si cu razboiul romanilor contra romanilor, cu "cei din privat" vs "cei de la stat". Suntem cu totii salariatii Romaniei. Cea mai mare parte a celor de "la stat" au aceleasi probleme si necazuri ca "cei de la privat". Este adevarat ca "la stat" sunt o parte infima de privilegiati, cum sunt cei cu salarii si pensii "nemernice", cei cu pensii speciale si cei care beneficiaza de cumulul salariu pensie. Este la fel de adevarat, ca aceste privilegii obtinute prin discriminari si abuzuri, trebuiau si trebuie sa dispara acum si sa nu mai fie discriminari si inechitati salariale si de pensii. Si sa nu uitam ca acum, in aceasta situatie, cei "de la stat" lucreaza in spitale, pe strazi, la vami, la frontiere, s.a.m.d. iar, multi dintre cei "de la privat", lucreaza de acasa si/sau stau acasa din cauza acestei situatii. Am spus aceste lucruri in mod obiectiv si echidistant, fara reprosuri dar, hai sa incepem sa vedem lucrurile si faptele asa cum sunt ele. Acum avem nevoie sa incepem sa fim din ce in ce mai solidari, uniti, empatici si sa dam dovada de omenie si respect. Putem sa facem asta chiar odata cu aceasta situatie grava, pentru ca eu cred ca asta trebuie sa invatam din aceasta situatie.
Fara pomeni si fara nicio amanare!
ThalesdeTeleorman [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 13:59
+2/6
Intai sa se taie pensiile speciale, sa fie concediati bugetarii de lux si apoi toate sinecurile din sistem. Nu sa plateasca unii pentru ca altii sa sa o frece pe bani multi sau sa se indatoreze fara cap desi ei sunt rupti in fund. Sunt de acord cu amanarea ratelor doar pentru cei care in situatia in care raman fara job isi mai pot plati ratele pentru inca 5-6 luni, depunand un fel de garantie care sa fie restituita cu dobanda. Asta inseamna ca au gandit si au avut o rezerva pentru situatii de urgenta si prin urmare banca ii poate pasui o perioada. Pentru ceilalati bibani fara creier cu Iphone X cu ecranul spart, nicio amanare.
ratele in valuta?
Magherandu [anonim], Miercuri, 25 martie 2020, 14:07
0/2
Cine are imprumut in valuta si vrea sa riste o devalorizare a leului n-are decat sa le amane.
Eu nu as risca!
Deci amanare doar la cerere !!!
70% da dar
Magherandu [anonim], Miercuri, 25 martie 2020, 14:31
-1/1
Ultimele doua fraze au indemnuri si sfaturi ce se potrivesc ca nuca in perete in societatea capitalista.
Bariere la amânare
DanMiclea1 [anonim], Vineri, 27 martie 2020, 8:36
0/0
Prin introducerea de "cerere", amânarea creditelor are deja o bariera.
Persoanele, care din diverse motive nu au reușit sa comunice, sunt sancționate.
Adică banca profita de coronavirus in continuare.
comenteaza
Cookie Settings