1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021
Versiune
Mobile
Un stat...
Stef_and [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 7:46
+3/9
De ra... t asta este romanica... sa nu ne mire ca mai toti vor sa o paraseasca.
eh
nikita11 [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 8:02
-4/22
nu stiu despre voi dar eu nu sunt de acord ca din banii statului sa se ofere 'prime' de economisire unora. Iar aia pe langa ca au primit dobanda agreata mai se plang ca nu au primit spaga? In toata lumea e clar ca dobanda nu acopera inflatia iar astia cred ca au descoperit elixirul? Sa economisesti inseamna sa pui din banii tai deoparte nu sa-ti dea altcineva. Speculanti de tot felul de beneficii ale produselor bancare. Poate ca alte state isi permit sa spaguiasca si in felul asta dar fie au rezolvat deja chestii importante cum e educatia si sanatatea fie sunt inconstienti si au extra bani sa dea chestii din astea fie sunt sinucigasi(si ucigasi) cum e psd-ul. Ce treaba e asta? Nu sunt bani pt alocatiile copiilor dar sunt bani pentru smecherii din astea? Cum adica 'prima de economisire' - 25% pe an in EURO din partea statului(a mea, a noastra)?
Morala:
Mumulea [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 8:07
-3/17
Pentru clienti, nu te inghesui, nu te infrupta si nu te bucura la pomana din bani publici, adica banii altora.
Pentru banci, nu te inghesui, nu te infrupta si nu te bucura la pomana din bani publici, adica banii altora.

Dobândă 25% din banii mei. Funny. Auzi la ei, umblă prin tribunale să mă jefuiască în continuare. Drepturi câștigate ați încercat ? :D
Banci locuinte
DanielArdelean [anonim], Vineri, 14 februarie 2020, 8:21
+3/7
Sistemul asta in care statul da o prima de 250 de euro , adica un fel de dobanda de 25%, e o mizerie. Economisirea nu se face pe banii altora. Statul de fapt er impotriva economisirii, drept dovada scaderile artificiale de dobanda efectuate de BNR. Strict legal, odata legiferata prostia asta, trebuie sa vedem ce spun judecatorii.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 14 februarie 2020, 8:21
+3/9
nam
idealogul [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 8:47
+7/9
Cu vreo 12 ani in urma m-am inscris si eu la Raiffaisen Banca pentru locuinte. Dupa 3 ani m-am retras. Informeazate mai bine 25% nu reprezinta in realitate dobanda efectiva 25%.
Pe atunci BCR-ul inca nu intrase pe nisa asta de piata. Ideea de Banca pentru locuinte este una foarte buna preluata de la nemti. In Germania a functionat foarte bine decenii la rand si posibil sa functioneze si acum.
Acum unii vad ca se supara ca trebuie sa subventioneze 3 lei pe luna la o familie tanara care vrea un apartament fara a fi sclaveti la bancile austriece sau olandeze 35 de ani. Daca familia disperata pleaca in strainatate e mai bine? Te gandesti ce se pierde cand 2 tineri in care am investit cu totii timp de 25 de ani (educatie, sanatate etc.) in loc sa produca ceva util si sa plateasca taxe in tara pleaca in stainatate.
Asa e romanu scump la tarate si ieftin la faina.
un lucru e sigur
Mazeta [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 9:13
-1/9
Nu știu cine o să piardă, dar Băncile o să câștige.
ICCJ intra sub presiune
Fides [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 9:46
-1/5
Sa vedem cat de oarba este justitia si daca bancile pot sa o calce iar. BNR ce zice?
Orban cu mana lui Citu dorea sa rezolve problema printr-o OUG prin care bancile sa scape, platind noi toti distractia unora. Care in marea lor majoritate nu au luat credit pt. ce au aplicat, fiind atrasi in aceasta capcana frumos amblata de de bancile de locuinte, care parca vindeau indulgente, nu alta.
De acord cu tine, dar legea asta idioata...
IoPaNet [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 9:48
+8/10
... nu a fost data de banci ci de stat (reprezentat, desigur, de parlament). Aici este problema.

Iar bancile au si ele o mare parte din vina pentru ca prezentau acest produs ca pe un produs de economisire, mai degraba decat ca pe un produs de creditare. Chiar consilierii bancilor iti sugerau sa economisesti bani la o dobanda mai buna "incluzand prima de la stat", chiar daca nu intentionezi sa-ti iei credit pentru locuinta...

Eu nu am un astfel de contract, dar sunt de acord ca oamenii au picat mai degraba de fraieri decat sa fie vinovati.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 14 februarie 2020, 10:18
-1/1
Pe de o parte, băncile n-au decât să-și respecte
hsl [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 10:24
+2/2
obligațiile, potrivit contractelor încheiate cu clienții.

Pe de altă parte, sprijin guvernamental în România - țara cu cel mai mare procent de proprietari de locuințe?
Legea aceasta n-ar fi trebuit să existe niciodată aici, pentru că, așa cum arată cifrele, suficient de mulți români au achiziționat o locuință și fără ajutorul ei.
Dar să zicem că statul a fost de bună credință când a adoptat acest sprijin aberant; din câte înțeleg eu, banii se dau pentru cheltuieli legate de locuință, deci, chiar dacă nu se specifică clar faptul că beneficiarul trebuie să justifice cheltuielile, însuși scopul legii îi permite statului să oprească orice plată care nu are la bază o justificare în legătură cu acel scop, iar dacă beneficiarul îndrăznește să spună că nu are documente, înseamnă că trebuie cercetat pentru evaziune fiscală (nu a plătit taxe pe banii plătiți la negru meseriașilor, nu au fost plătite taxe pe materialele achiziționate fără facturi etc).
curtea de conturi
martel55 [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 10:34
0/2
o alta institutie care isi aroga ilegal rol de legsilator, pe langa CCR, justitie si mai nou consiliul concurentei.....chiar nu se paote da o lege care sa impieidc eo data pentru totdeuana aceste aberatii si cei care fac asta sa fie pedepsitit? parca in democratie doar Parlamanetul drept de a legiferam treaba celorlati e doar sa ap;ice legea
Ma indoiesc ca diferenta intre plecat si ramas
dessik [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 10:35
-3/5
sta in aia 250 Eur pe an. Deja exista programul prima casa care iti permite sa cumperi un apartament cu doar 5% avans. Nu e clar de ce ar fi nevoie si de programul asta.
Instanțele au și scopul de a interpreta legile
hsl [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 11:04
+1/3
Din păcate, cei care ajung să compună puterea legislativă din România nu au nevoie să cunoască limbajul de specialitate și ajungă astfel să adopte acte normative ale căror texte includ ambiguități (nu intru în detalii tehnice cu privire la rolul de verificare pe care îl au alte instituții); din acest motiv, instanțele trebuie să judece, plecând de la textul legii (cel care - așa cum am spus - poate fi ambiguu) și interpretându-l în spiritul pentru care legea respectivă a ajuns să fie adoptată.
Aceasta înseamnă că instanțele doar interpretează sau, dacă vrei, oferă o imagine completă a ceea ce prevede legea.
Prosteala asta
consumator2 [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 11:07
0/2
Ne e de acum, suntem prostiti de ani de zile. Manole are grija ca bancile sa infloreasca iar romanii sa plateasca! La anu’ si la multi ani! Vorba unuia: o sa-l ingroape la BNR, fac macar o urna in sala mare
rolul bancilor pentru locuinte
Andreiasu [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 11:13
+1/5
Unul dintre rolurile acestui model (folosit cu succes in alte tari dezvoltate) a fost acela al constituirii unui fond (timp de 5 ani clientul depune echivalentul a 1000 EUR pe an) din care sa se dezvolte patrimoniul imobiliar. Mai exact, din acest fond s-au construit locuintele ANL destinate tinerilor sau familiilor cu venituri medii. Mai mult, dobanda acordata acestor sume este una modica compensata de faptul ca, dupa 5 ani clientul poate contracta un credit care , impreuna cu suma acumulata, sa-i permita renovarea sau construirea unei locuine, credit acordat cu o dobanda mai mica decat cea a creditelor imobiliare. Asadar ," banii statului" sunt dati pentru stimularea depunerilor care sunt utilizate de catre stat pentru cresterea patrimoniului imobiliar.
prima casa
Andreiasu [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 11:17
+1/3
Pentru ca programul prima casa si programul ANL este finantat din banii economisiti de clientii bancilor pentru locuinte.
Bani gratis!..
pehash [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 11:18
+1/9
Statul promite bani cu lopata, bancile intra in hora, clientii se inghesuie sa profite. Dar clientii nu respecta legea, statul inchide robinetul, bancile isi calculeaza pierderile, avocatii isi calculeaza castigurile, clientii inca mai cred ca banii pica din cer...

Ramane cum am stabilit, ultimul stinge lumina.
Citim acelasi articol?..
pehash [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 11:22
+4/4
In articol scrie clar ca aia de la Curtea de Conturi au decis ca legea nu se mai aplica decat pentru intervalul de varsta 18-25, nu banca. In lege nu este trecuta nici o limita de varsta. Deci cine a mintit?
dubla pierdere
Andreiasu [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 11:23
+1/3
Pe langa faptul ca statul nu-si respecta obligatia contractuala, pierderea clientilor acestor banci este dublata de faptul ca depunerile s-au facut in fiecare an in LEI (echivalentul a 1000 EUR ,la cursul depunerii) , iar dupa 5 ani primesti suma acumulata in LEI care transformata in EUR este mult sub cei 5000 EUR depusi.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 14 februarie 2020, 12:23
-2/2
BCR BPL - Clienti pagubiti
lime9999 [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 13:18
0/4
S-a constituit un grup pe watsúp de approx. 50 clienti BCR BPL pagubiti ca si mine care vor de rezilieze/au reziliat contractele cu BCR BPL si nu au primit banii promisi. Cine e interesat de subiect si se considera inselat sa scrie/sa lase nr de telefon sau adresa de email pentru a ne strange cat mai multi intr-o speta comuna. (am adresa de email - justy9999@yahoo.com). Dorim sa ii actionam in instanta in urmatoarele saptamani.
Perfect normal
pehash [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 13:20
+3/3
Legea spune ca banii se pot folosi atat pentru achizitia de locuinte (si bebelusul meu va fi fericit ca am pus de-o parte 18 ani bani..), cat si pentru reparatii (si bunica de 150 de ani va fi incantata sa-si construiasca o baie moderna cand i-o trage primaria apa si canalizare).
se numeste inflatie
pehash [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 13:21
+2/2
si pentru inflatie poti sa le multumesti celor care umfla din pix pensii si salarii fara legatura cu economia reala.
articol tendentios
mihai2015 [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 19:57
0/2
aud in articol de clienti pacaliti, este o dezinformare, cine s-a bagat la pomana de la stat, nu ar trebui sa primeasca nimic.
in germania nici vorba de o asemenea escrocherie cu pomana de la stat, nici o tara nu da o dobanda de 25% la euro, este o aberatie.
asazisii clienti miroseau de la inceput o afacere si au bagat banii pentru un castig consistent, unii chiar au primit banii fara nici un act doveditor ce fac cu banii, este incredibil, nu inteleg cum Curtea de conturi s-a sesizat asa tarziu, ce a facut BNR, DNA , DIICOT cu aceasta megaexcrocherie ?
Cel mai usor se capuseaza statul, un fel de caritas pe banii statului, noi prostii plateam la niste jmecheri o dobanda de 25% cand noi pe depozite luam 1% pe an.
Si nu sint bani de alocatii pentru copii
nu toate smecheriile au succes !
anick [utilizator], Vineri, 14 februarie 2020, 21:06
-1/1
As fi subliniat in articol ca cele doua "banci pentru locuinte" nu au o legatura cu bancile adevarate cu aceeasi denumire.

Candva am fost la o astfel de prezentare - ce am auzit era in esenta o oferta de asociere a bancii cu deponentii care, in deplina cunostiinta de cauza, sa fie "destepti" si sa faca un ban usor pe seama statului. De aici si sugestia bancii de a face contracte si pe numele copiilor, indiferent cat de mici sunt. Nu mor de mila celor care au urmat acest indemn.


Cum prevederile legale nu au fost schimbate, doar aplicate strict, consider ca solutia corecta este falimentarea celor 2 banci cu dezdaunarea deponentilor cat mai aproape de randamentul unui depozit bancar in limita masei executate.
curat inflatie
Andreiasu [utilizator], Sâmbătă, 15 februarie 2020, 12:22
0/0
Atunci este o tripla pierdere din cauza inflatiei care duce la cresterea preturilor pentru materialele necesare renovarii sau a pretului locuintelor.
Mihai, caci minte n-ai!
Ghida2020 [utilizator], Sâmbătă, 15 februarie 2020, 18:39
+1/1
Nu stiu mai Mihai de ce te arunci ca musca in rahat si nu rumegi si tu ( ca o vaca) informatia. Daca habar n-ai, taci dracu! Deci, sa-ti completez nestiinta: Orice client al celor doua banici putea sa incheie UN SINGUR CONTRACT numai la una dinte banci, in valoare de maxim 5000 de euro pentru care DUPA CINCI ANI primea 1250 euro DOBANDA (??). De fapt era (daca ai avea minte!!!) o perioada de criza (dupa 2008) si PRIMA CASA a fost descoperita de Boc in mai 2009. Prin urmare, afacerea nu era CEI 1250 de euro care se adaugau la cei 5000 euro depusi ( care din pacate fiind in lei s-au devalorizat, atunci euro crestea cu 10% anual) ci tocmai faprul ca puteai PRIMI UN CREDIT mai avantajos pentru cumpararea unei locuinte. Tu despre asta habar n-ai !!! Pe parcurs (ca asa-i la noi!!!) vine altul cu alta idee- de exemplu chiar prima casa. Aceasta evident era mai avantajoasa decat cea oferita de BpL ( inca odata cei 1250 euro primiti dupa 5 ani in care ai mai economisit vreo 5000 de euro), pentru ca in cateva luni primeai banii. La prima casa se capuseaza, nu statul cum crezi tu (!!!!) ci noi toti cetatenii care platim taxe cu mult mai mult decat cei 1250 euro, fie si cu 4 membri ai unei familii, adica vreo 5000 de euro. E rau sa fii prost! Nu-i bai! Ca tine sunt multi si din pacate conduc si conduc prost facand mult rau.
comenteaza