Ministrul de Interne, Marcel Vela, transmite un nou mesaj în care spune că îşi asumă reorganizarea instituțiilor din subordinea ministerului, "chiar dacă va presupune măsuri care deranjează, precum schimbări la nivelul modului în care sunt structurate unele unități sau reducerea unor posturi de conducere cu salarii foarte mari". De asemenea, el dă asigurări că reorganizarea nu înseamnă disponibilizări, mai ales că este un "important deficit de personal în aproape toate structurile operative".

Marcel VelaFoto: Guvernul Romaniei

În contextul criticilor din sistem legate de anunțata reorganizare a instituțiilor de armă, Marcel Vela ține să transmită, printr-un mesaj postat pe Facebook, că deciziile vor fi luate în urma consultării cu sindicatele reprezentative, cu comandanții și conducătorii tuturor structurilor și cu specialiștii din minister.

Mesajul integral al ministrului de Interne:

  • "În aceste zile, la nivelul MAI se analizează și se dezbat măsuri de eficientizare sau de reorganizare a activității din toate structurile militare sau civile. Așa cum am anunțat public, căutăm cele mai bune soluții pentru ca managementul din minister să fie guvernat de principiile eficienței și profesionalismului, astfel încât să le putem oferi cetățenilor un serviciu public performant, așa cum îl merită, iar încrederea în MAI să crească în următoarea perioadă de evaluare.
  • Desigur, vom lua aceste decizii în urma consultării cu toți factorii implicați, cu sindicatele reprezentative, cu comandanții și conducătorii tuturor structurilor, cât și cu specialiștii din minister, cu toți cei care cunosc problemele arzătoare ale sistemului și căile prin care le putem rezolva.
  • Totodată, se impune folosirea cât mai eficientă a resurselor umane aflate la dispoziție, apropierea față de cetățeni și administrarea bugetului într-un mod transparent și util misiunii MAI.
  • De altfel, am cerut fiecărui inspectorat să realizeze o analiză a activității și să vină cu propuneri, astfel încât să avem pe masa discuțiilor cele mai bune soluții pentru a trece la un nou nivel de eficientizare și modernizare a MAI.
  • Sunt hotărât și îmi asum această reorganizare, chiar dacă va presupune unele măsuri care deranjează, precum schimbări la nivelul modului în care sunt structurate unele unități sau reducerea unor posturi de conducere, cu salarii foarte mari, dar care pentru minister se vor traduce prin economii financiare importante pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea angajaților din operativ ori achiziționarea și modernizarea unor dotări.
  • Este foarte important ca angajații ministerului să înțeleagă că această reorganizare nu înseamnă disponibilizări, nu înseamnă că unii dintre colegii lor vor pleca acasă, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu un important deficit de personal în aproape toate structurile operative.
  • Acest lucru impune ca, în viitorul apropiat, să aducem în sistem mai mulți oameni și să organizăm o activitate cât mai eficientă pentru a combate rețelele de crimă organizată, pentru a ne proteja granițele, a interveni rapid în situații de urgență sau a apăra ordinea, liniștea, viața și integritatea românilor.
  • Îmi doresc ca la finalul acestui proces, care poate fi și etapizat, să putem vorbi despre un Minister al Afacerilor Interne eficient, în care fiecare profesionist să fie la locul potrivit, un minister de elită, aflat în slujba românilor și aproape de fiecare compatriot".

CITEȘTE ȘI:Ministrul de Interne anunță reducerea posturilor de conducere: Planul de reorganizare a instituțiilor din Ministerul de Interne, finalizat în această săptămână