1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020
Versiune
Mobile
Felicitari!
cenzuratul [utilizator], Marţi, 10 decembrie 2019, 20:12
0/2
Dle Ambasador, v-as complimenta spunand ca vorbiti limba romana mult mai bine decat parlamentarii UDMR, dar toata lumea stie ca asta nu inseamna cine-stie-ce. Asa ca va spun ca vorbiti probabil cea mai curata limba romana pe care am auzit-o la un vreun vorbitor non-nativ.

Si daca dvs ati invatat atat de bine limba romana, e pacat sa nu-i lasati si pe etnicii romani/moldoveni din Ucraina sa invete limba romana! :)
bac isaccea-orlovka
ion [anonim], Marţi, 10 decembrie 2019, 20:23
0/2
Cand va fi pus in functiune punctul de trecere a frontierei cu bacul de la Isaccea-Orlovka? Care este stadiul acestui proiect?
Calea ferata intre Berezine (Ucraina) si Basarabeasca (Rep.Moldova) va fi repusa in functiune? Care este stadiul proiectului?
Intrebare simpla, directa...
Nea Hoisan [anonim], Marţi, 10 decembrie 2019, 20:37
+1/1
Cum ar descrie domnul Ambasador legatura, daca exista una, intre U’Kraina si “titlul” lui Stefan cel Mare, de “Domn al Moldovei si Capitan al Marginii”.
Multumesc.
Investitii economice Ucraina
Dan Gurgui [anonim], Marţi, 10 decembrie 2019, 22:45
+1/1
Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti va rog daca Ucraina va deschide in curand posibilitatea achizitionarii de firme/terenuri in Ucraina in perioada urmatoare? Aveti mai multe detalii?

Multumesc
redeschidere puncte vamale Ua-Ro
Savin Alexandru [anonim], Miercuri, 11 decembrie 2019, 8:35
+1/1
1)In martie 2010 s-au inchis 5 puncte de trecere a frontierei intre Ro si Ua. Pana la aceasta data niciunul dintre aceste puncte nu a fost redeschis. Romania a modernizat acele vami si a imbunatatit infrastructura rutiera din zona prin asfaltarea si modernizarea unor drumuri.
Ce demersuri a facut Ucraina in acest sens si cand se vor redeschide aceste puncte vamale?In particular, ma intereseaza care este situatia vamii Bila Krinitsea-Climauti.
Ucraina doreste cu adevarat sa redeschida aceste puncte vamale care sunt vitale pentru dezvoltarea turismului si a micului trafic de frontiera dat fiind "mixul" etnic existent de ambele parti ale frontierei?Multumesc
2). In partea ucraineana a vamii Siret se practica asa zisa "traditia"(o suma mica de bani ce se ofera functionarilor pentru a grabi formalitatile vamale). Desi sunt camere de supraveghere aceastea nu ii impiedica pe functionari sa pretinda si sa accepte aceste sume de bani.Cand se va eradica aceasta practica?
Iarna multi iubitori ai sporturilor de iarna merg in statiunea Bukovel.unde se bucura de partiile excelente si de conditiile oferite de hotelieri. Insa pe drum unii turisti au trecut prin situatii neplacute, cum ar fi: ii opreste politia si ii pune sa sufle in fiola si ies alcoolemii foarte mari desi persoanele nu consumasera alcool! aceasta situatie se rezolva prin oferea unor mari sume de bani asa zisilor politisti care utilizau alooteste masluite. Aceasta situatie s-a rezolvat?
Doresc mult succes autoritatilor ucrainene in crearea unui stat modern, sigur si prietenos cu turistii!
Studii în limba română...
Paganel [anonim], Miercuri, 11 decembrie 2019, 11:33
0/2
Bună ziua!
1. Aș dori să știu ce intenționează să facă Ucraina în sprijinul comunităților român(ofon)e, nu doar din regiunile Transcarpatia și Cernăuți, ci și pentru cele din Bugeac (și regiunea Odesa, în sens larg) și din celelalte regiuni unde mai există asemenea comunități (Vinnița, Kirovohrad, Mikolaiv...). În România există învățământ în limba ucraineană, acolo unde există asemenea comunități, așa încât, asigurarea funcționării școlilor în limba română din Ucraina ar fi o dovadă de respect reciproc, cel puțin...
2. Cum veți rezolva dilema (falsă) din perioada sovietică, a împărțirii, arbitrare, în români și „moldoveni” a comunităților român(ofon)e din Ucraina. Normal ar fi ca ei să fie adunați într-un singur grup etnic românesc.
Crimeea
Anonim [anonim], Miercuri, 11 decembrie 2019, 12:08
0/2
Buna ziua!

Care este stadiul lucrarilor privind acordarea Crimeei statutul de Republica Autonoma a Tatarilor Crimeeni, proiect pe care presedintele Petro Proshenko l-a sustinut public?
Complectare
pistabaci [utilizator], Miercuri, 11 decembrie 2019, 13:23
-1/1
La Intrebarea dlui Dan Gurgui adaog: ca fost locuitor al comunei Krasnoilsk pe atunci în judetul Storojinet; cum se vede posibilitatea reluarii investitiilor pentru stimularea industriei locale care acolo aducea inainte locuri de munca la peste 200 familii?
Ucraina si EU
nico [anonim], Miercuri, 11 decembrie 2019, 14:40
-1/1
Ucraina doreste si este binevenita in EU. Am urmatoarele intrebari:
1. minoritatile sunt f. bine protejate in EU, in ce priveste limba, cultura, identitatea. Cand vor exista in Ucraina placute bilingve, ca in Romania in Harghita si Covasna, cu numele localitatii intai in romana (unde romanii sunt > 20%) si apoi in ucraineana (ca in Romania).
2. dece au fost schimbate nume de strazi, de ex din Cernauti, din romana in ucraineana
3. cand Ucraina va inchide canalul Bastroe, care a fost construit in ciuda tuturor argumentelor de mediu ale diverselor foruri din EU sau ONG ?
4. Cand va retrage Ucraina toti militarii si alte dispozitive din insula Serpilor (daca a retras imi retrag intrebarea)
Buna vecinatate?
Marian [anonim], Miercuri, 11 decembrie 2019, 15:42
+1/1
Nu aș putea spune că Ucraina a fost dintotdeauna un vecin bun României.
Exemplu:

1. Blocarea Canalului Sulina cu o navă plină cu laminate, întoarsă de-a latul canalului și dată la fundul apei - un sabotaj pentru a sublinia necesitatea Canalului Bîstroe.
2. Procesul cu apele teritoriale din kurul Insei Șerpilor. Trăznăile de pe la proces, cu cele două sedii de bancă și insulă locuibilă...
3. Procesul de pace din Republica Moldova. Ucraina a cam ținut partea Rusiei acolo.
4. Minoritatea românească cu școlile și bisericile lor.
5. Pactul Ribentrop-Molotov al cărui beneficiar sunt (nordul Bucovinei a fost ocupat atunci). Ucraina spune că rușii sunt răi și nedrepți dar nici ei nu sunt mai breji.Atunci când le convine moștenirea URSS ucrainienii tal mâlc.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Miercuri, 11 decembrie 2019, 17:57
+1/1
comenteaza
Cookie Settings