Călin Popescu Tăriceanu consideră că o conferință de presă ca cea susținută de președintele Klaus Iohannis și de Viorica Dăncilă miercuri seara nu poate ține loc de dezbatere, iar absența acesteia reprezintă un deficit democratic. Pe de altă parte, liderul ALDE a spus că ”Viorica Dăncilă ar trebui să ne scutească cu povestea asta că este femeie și că e jignită”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu poate fi numită o dezbatere. Aceste discuții cu presa, conferințe de presă fără îndoială nu pot să țină loc unei dezbateri adevărate, așa cum ar fi fost normal. În toate țările, de peste 40 de ani, au loc dezbateri cu candidații la prezidențiale”, a declarat Tăriceanu, la RFI.

Liderul ALDE crede că ”aseară, temele sau stereotipurile de până acum au fost reluate, adică actualul președinte nu a făcut decât să vorbească din nou despre guvernarea toxică a PSD-ului și doamna Dăncilă să ne spună că ea este femeie și că a fost jignită. Ei bine, cred că este nevoie și de altceva. Președintele ar fi trebuit să spună ce vrea să facă, care e programul lui și să răspundă la niște întrebări, poate unele incomode. Doamna Dăncilă să ne scutească cu povestea asta că e femeie. Acolo a funcționat în calitate de prim-ministru și este în momentul de față președinta partidului (...). Astea sunt niște scuze și de o parte și de alta, care nu țin loc de o explicație serioasă pentru refuzul unei dezbateri și mi se pare regretabil, este un deficit democratic pe care-l înregistrăm și n-am avea nevoie de așa ceva”.