Trump intenționează să solicite Curții Supreme a Statelor Unite să anuleze hotărârea care impune firmei sale de contabilitate să prezinte procurorilor din New York, declaraţiile fiscale din ultimii opt ani, stabilind scena pentru o posibilă decizie înainte de alegerile din 2020, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Flickr/ The White House

Cyrus Vance, avocatul lui Trump și procurorul general al districtului Manhattan, a declarat că președintele intenționează să ceară Curții Supreme până la 14 noiembrie să revizuiască decizia de luni privind declarațiile fiscale ale instanței de apel federală din Manhattan.

Vance se va opune cererii, iar părțile intenționează să își prezinte pozițiile până pe 25 noiembrie, potrivit avocaților.

Orarul a fost dezvăluit într-o scrisoare depusă la instanța federală din Manhattan, unde avocații au solicitat suspendarea cauzei, în timp ce Trump solicită revizuirea Curții Supreme.

Hotărârea de luni a Curții de Apel din Circuitul de Apel din SUA a autorizat biroul lui Vance să impună o citație pentru a obține declarațiile fiscale ale lui Trump de la firma de contabilitate Mazars LLP.