O ambulanță care transporta doi pacienți a fost atacată cu pietre de mai multe persoane din orașul Brăila care protestau în apropierea Spitalului Județean în urma morții unei tinere care a născut la unitatea medicală, relatează Mediafax.

AmbulantaFoto: Serviciul de Ambulanta Judetean

Reprezentanții Poliției au confirmat incidentul care a avut loc vineri noaptea. Participanții la protest, aproximativ 25 de bărbați și femei, au fost identificați și urmează să fie audiați. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere în condițiile în care unul dintre geamurile autospecialei a fost spart.

„Câteva persoane dintr-un grup de 25 de protestatari, în timp ce se deplasau pe Șoseaua Buzăului, dinspre Spitalul Județean către Barieră, ar fi aruncat cu pietre într-o ambulanță. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Au fost identificate toate cele 25 de persoane, urmând a fi audiate și a se stabili cele care se fac vinovate de comiterea infracțiunii”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila, la solicitarea MEDIAFAX.

Joi și vineri câteva persoane au protestat în zona Spitalului Județean din Brăila, unde a murit o tânără de 19 ani. Aceasta a decedat la o lună după ce a născut, din cauza septicemiei. Protestatari îi consideră vinovați pe medici care la naștere nu ar fi îndepărtat complet placenta, ceea ce a provocat infecția generalizată.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, dar cercetări se fac și la nivelul spitalului brăilean, la ordinul ministrului Sănătății.