Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidențiale, susține, după ce CNSAS a emis o adeverință care atestă că acesta a fost sursă a Securității, că actele din dosar nu au fost semnate de el, fiind falsificate. El spune că va cere expertiză grafologică și va face toate demersurile ca "persoanele și instituțiile implicate să fie aduse în fața justiției".

HotNews.roFoto: Hotnews

Cataramă susține, într-un punct de vedere transmis Mediafax, că astăzi a fost la CNSAS și a cercetat dosarul în baza căruia a fost emisă adeverința prin care el a "fost calificat drept informator de aproape toată presa". El spune că, în urma discuțiilor avute la CNSAS, a reieșit că nu există niciun eventual angajament de informator/colaborator, iar "datele din adeverință sunt luate din dosarul unui terț - cetățeanul olandez HVR".

"Documentele prezentate sub semnăturile W sau Voicu sunt false, nefiind scrise/semnate de mine. Actele false au fost introduse în dosar, înainte ca acesta să ajungă la CNSAS, instituția punându-mi la dispoziție toate actele solicitate, atitudinea angajaților fiind extrem de profesionistă. Voi contesta preambulul Adeverinței și voi cere expertiza grafologică; voi întreprinde toate demersurile pentru ca persoanele/instituțiile implicate să fie aduse în fața justiției. Voi solicita stenograma ședinței Colegiului CNSAS și voi informa opinia publică despre o eventuală încălcare a legii sau a regulamentelor", susține Viorel Cataramă.

El mai spune că, în concluzie, "în România s-a pus în mișcare mașinăria știrilor false, clădite pe încălcări grave ale legii, după modelul SUA".

Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidențiale, nu a fost agent sau colaborator al Securității ca poliție politică, dar a fost sursă a Securității, arată Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) într-o adeverință publicată joi. Potrivit CNSAS, Cataramă figurează în arhive cu numele, precum și în calitate de candidat la recrutare, în atenția unității centrale a Securității cu atribuții pe linia întreprinderilor de comerț exterior. El folosea atât numele real, cât și numele conspirative "W" și "Voicu", menționează Consiliul.