1 € 1 USD 4,3203vineri 05 iun 2020
Versiune
Mobile
ca de obicei
martel55 [utilizator], Joi, 7 noiembrie 2019, 11:24
-10/26
"justitia independenta" se transforma in organ de legiferare, un mod foarte sigur de a prelua contorlul asupra unei societati, fara sa mai tii cont de vointa politica a alegatorilor exprimata prin intermediul alegerilor....deci dreptul de legiferare al Parlamentului in domeniul jusititei a ajuns sa fie numit imixtiunie in justitie, dar dreptul autoarogat de "justitie" de a legifere cum trebuie numit totusi?parca separarea puterilor in stat isnemna ca jsutitia aplica legea, nu da legi
???
ioanbucsa751467216962915 [utilizator], Joi, 7 noiembrie 2019, 12:03
+20/26
Păi justiţia de la noi a respectat ce a legiferat Parlamentul!
Acum e treaba Parlamentului să pună în acord legea cu CEDO...cu drepturile omului!
sanctiuni efective, proportionale si disuasive
mmyke [utilizator], Joi, 7 noiembrie 2019, 13:22
+12/16
Toate tarile din UE si de pe mapamond aplica aceasta regula sau unele similare.
Daca aterizezi sau decolezi de pe aeroporturi germane poti vedea acest anunt peste tot. Suna chiar scary. De USA nu mai discut.

Pentru echilibru, autorul articolului ar putea face o comparatie intre legislatia germana si cea romana in acest caz, asta ca sa folosim aceeasi masura.

Amenda nu era de 8000Euro ci de 8000RON, abia 2.25% din total - deci nu poti spune ca era disproportionata, vezi cazul : https://hudoc.echr.coe.int/eng#{%22itemid%22:[%22001-196890%22]}

Autoritatile au procedat corect retinand suma dar incorect atunci cand nu au inapoiat-o la prezentarea de dovezi de provenienta legala de catre respectivul le-a furnizat. Bieninteles ca si aici trebuiau facute verificari asupra corectitudinii actelor.
Mai mult, trebuiau sa verifice in tara de destinatie daca exista indicii supra unei destinatii suspecte a banilor. Daca nu, atunci putea sa raman doar cu amenda omul.

Nu sunt sigur ca alte state state UE nu i-ar fi retinut sau chiar confiscat suma.

Mai exista dierctive impotriva spalarii banilor. De ce nu a folosit o banca ci a preferat sa ascunda banii in valiza? si zbura cumva spre o zona "fierbinte"?
judecatorii din Romania
bancher [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 10:03
+6/10
rar anuleaza procese verbale, aplicate de agenti constatatori, prin care s-au dat amenzi. Aceste amenzi se fac venit la bugetul de stat, si din acest buget se platesc si salariile judecatorilor, magistratilor, politistilor etc. Ar fi ca si cum si-ar taia craca de sub picioare.
Ca sa se anuleze un proces verbal trebuie sa se vina cu dovezi clare, evidente ca fapta nu s-a petrecut cum a scris agentul in procesul verbal ( chiar daca judecatorul isi da repede seama ca tu, ca petent ai dreptate, trebuie sa ai dovezi ca agentul s-a inselat cand a constatat fapta).
Spălare de bani
cornholio [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 10:07
+4/8
O amendă de 8000 de lei nu e disuasivă. Cu cât crește suma, cu atât devine neglijabilă în raport cu beneficiile spălării de bani și un risc acceptabil. Dacă, de exemplu, unul din cinci transporturi de 100.000€ e interceptat, atunci vor furniza acte pentru acel transport, reușind să transfere 400.000€ fără documente. 200 de hârtii de 500€ se pot ascunde foarte ușor.

Un echilibru care ar merge la limita deciziei CEDO ar fi 25% din sumă amendă cu returnarea diferenței când se face dovada obținerii licite, sau închisoare 6-12 luni, adică comparabil cu costurile impozitării și riscurile evaziunii.
un caz
Mawrkuss [anonim], Vineri, 8 noiembrie 2019, 12:27
+7/7
e interesant cazul, si oarecum ciudat... cum sa-i confisti omului 80.000euro? (cu sau fara amenda). Poti sa-i "vamuiesti" daca vrei, dar e total gresit sa-i confisti.

Eu stiu un caz, ani multi in urma cand se pleca la munca in strainatate, o persoana a revenit in romania cu 15-20mii de lire - erau bani adunati de la mai multi muncitori care trimiteau bani familiilor din tara. Politia de frontiera l-a amendat (nu stiu cuantumul) dar l-a obligat sa puna banii in banca.

SI mai am o intrebare, poate stie cineva: ce e aia "Regulament"?! Imi suna a o masusa luata de cineva fara filtrul constitutionalitati... de ce nu reglementat prin Lege, sa poate fi atacata la Curtea constitutionala daca lezeaza principii fundamentale.
spania
Jude [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 12:53
0/18
Am vazut documentar cu vamesii din Spania. Tot ce depaseste 10000 Eur se confisca.
In cazul de fata omul si-o merita !
Vinzi un apartament si o masina si pleci cu 80000 dolari cash in bagaj ?
Pai si in America daca ajungea cu respectivul cash in bagaj avea probleme.
S-a zgarcit sa transfere printr-o banca suma la care ar fi trebuit sa plateasca cred ca max 150 Eur.
A preferat sa-i care cash. Asa cativa ani s-a judecat cu Statul Roman ca in final sa ajunga la CEDO.
Bine ca inca mai traieste ca sa-si recupereze banii. IDIOT !
Da, e greu daca nu stii sa citesti...
LiviuX [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 14:24
+12/14
Justitia a aplicat legea. Ghici cine da legile?
asta se intampla
panduru [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 16:13
+2/10
daca in Romania sunt acceptate tranzactii de zeci de mii de euro cash. Sursa de coruptie si de afaceri ilegale. Du-te in Italia cu 5000 euro, sa vezi ce intrebari o sa-ti adreseze politistii!
Omul
yol [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 18:37
+2/6
s-o fi uitat in gura fostului prim ministru al Romaniei, Tudose Michelin, si-o fi zis ca poate sa treaca cu ei la ciorap. Nu?
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 12:12
+1/7
Tu ești, Alexandru...
Observator roman [utilizator], Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 13:12
-3/5
...Paleo(nto)logu?
la fel e si-n Franta
Technicus [utilizator], Duminică, 10 noiembrie 2019, 8:58
+3/3
https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F801

Trebuie declarate sumele de peste 10.000 € chiar si in interiorul UE.

Daca nu: amenda de 50 % din suma nedeclarata plus confiscare intregii sume. Plus ca se considera ca sumele nu au fost declarate la impozit, deci se mai aplica si impozitul pe venit pe suma confiscata.
Hehe
jeanvaljeanro [utilizator], Duminică, 10 noiembrie 2019, 10:58
-1/3
CEDO este primul aparator al infractorilor, un fel de CCR romanesc la nivel european.
8000 de RON nu de EURO
mmyke [utilizator], Duminică, 10 noiembrie 2019, 11:01
+1/3
Nu vreau sa insinuez ca ar fi vreo intentie de manipulare din partea autorului desi, 8000 Euro dau mai bine decat 8000 RON dar SCRIE FOARTE CLAR PE SITE-UL CJUE!!!!!!!!!

"CASE OF EL OZAIR v. ROMANIA/ (Application no. 41845/12)
ALLEGED VIOLATION OF ARTICLE 1 OF PROTOCOL No. 1 TO THE CONVENTION
15. The applicant complained that the confiscation of USD 80,000 that he had failed to declare to a customs officer and the additional RON 8,000 fine imposed had breached his right to respect for his possessions, as provided in Article 1 of Protocol No. 1 to the Convention, which reads as follows:"

Nu da bine pentru tonul articolului sau au iesit EURO la traducerea din engleza?
Statul Roman are o singura vina aici: ca nu deleaga avocati competenti la CJUE! cel putin nu in cazul acesta.

Inca odata, omul a ascuns 80.000 euro in valiza si nu i-a declarat. De ce, daca au fost obtinuti legal conform lui? Ce vroia sa faca cu ei in Liban? dorea sa eludeze autoritatile financiare de acolo? este oare singurul transport? exista cumva in Liban organizatii gen hezbolah etc? este cumva orientul mijlociu o zona de conflicte, o sursa de terorism si un mare achizitor de armament? etc....
Pentru cineva de "meserie", m-as fi asteptat sa studieze un pic cazul inainte de a arunca un simplu rezumat, si acela cu greseli de "conversie valutara".

Si sincer, daca e sa luam in calcul si recenta decizie CJUE priviind varsta de pensionare a judecatorilor - reducere la 60 ani pt. femei si 65 pt. barbati, de la 67 pt. ambele sexe - decizie prin care numeste acest fapt o "discriminare pozitiva", incep sa am mari dubii in priviinta corectitudinii celor de acolo.
Peste tot in lume exista o "discriminare" pozitiva pentru femei, din motive subantelese intr-o societate cu valori ancorate in realitate! Si CJUE inca nu s-a pronuntat impotriva acestei inegalitati! O fi judecatorii fiinte asexuate precum ingerii? sau mai degraba acel CJUE este cam....politically (i)ncorect fata de tari "nealiniate"
Cand singurul neuronas e incapacitat de...
newlook [utilizator], Duminică, 10 noiembrie 2019, 17:03
+2/2
Cand singurul neuronas e incapacitat de zornaitul catuselor, intr-un neam cu gene talibane, se ajunge la astfel de enormitati - evident aplaudate de alti talibani.

Fapta ce i se imputa lui Gigel e NEDECLARAREA transportului unei sume de bani ce depaseste...X lei, dolari, etc.
Pedeapsa este O AMENDA ...de Y lei, dolari. Suplimentar, DAR FARA A FI IMPUTABIL, suma de bani se RETINE si se verifica provenienta ei. Cum averea se prezuma licita, Gigel din povestea noastra nici macar nu trebuie sa dovedeasca ceva; ramane in sarcina autoritatilor sa probeze ca banii aia nu ar fi OK. Cu alte cuvinte, indiferent de suma nedeclarata, Gigel plateste amenda si isi primeste TOTI banii inapoi daca autoritatile nu probeaza o infractiune privind acesti bani. (De exemplu a vandut o casa si a primit banii "in plasa".)

Simplu, clar, fara echivoc, pentru orice om normal la cap, exact asa cum a decis CEDO. Nici nu ar fi fost nevoie sa se ajunga la CEDO daca, pe parcurs intamplarea nu s-ar fi lovit de judecata unor talibani, cum e talibanul de mai sus care calculeaza procente, si alte tampenii care nu fac altceva decat sa-i expuna adevarata apartenenta, la mongoli, talibani...alte neamuri d'astea pe unde n-a ajuns Renasterea.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Duminică, 10 noiembrie 2019, 20:10
-1/1
comenteaza
Cookie Settings