Impactul electoral al anchetei Rise Project asupra lui Dan Barna a fost de aproximativ 1%, candidatul USR fiind creditat cu 18,5%, față de 19,7% anterior, potrivit unul sondaj, publicat pe un grup intern al partidului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu aceste procente, potrivit datelor consultate de HotNews.ro, Dan Barna se situează pe locul al treilea în topul prezidențiabililor, după Viorica Dăncilă care e creditată cu 23,4% în intențiile de vot, în creștere față de măsurătoarea precedentă, și Klaus Iohannis, care are o cotă electorală de 39%, în ușoară scădere.

Sondaj realizat la comanda USR

Dan Barna este cotat cu un procent similar USR-PLUS în intențiile de vot. Astfel, Uniunea ar obține un procent de 19,9% la parlamentare, fiind pe locul al treilea după PSD -24,9% și PNL - 36,8%.

Potrivit sondajului, Dan Barna a redus diferența dintre el și Iohannis, în perspectiva unui tur doi, recuperând aproape șapte procente față de măsurătoarea anterioară.

Datele se bazează pe rezultatele sondajelor efectuate în perioada 3-24 septembrie și 15-23 octombrie, eșantionul fiind de aproape 2.000 de persoane. Acesta din urmă a prins perioada anchetei Rise Project care a fost publicată pe 15 octombrie.