Cea mai poluată mare din lume. Pescarii s-au transformat în gunoieri cu jumătate de normă. Dacă înoţi în Marea Mediterană şi simţi că te gâdilă ceva la picioare, e mai posibil să fie o pungă de plastic decât o broască-ţestoasă. Marea e plină de plastic - World Wildlife Fund spune că în apele sale intră în fiecare minut echivalentul a 34.000 de sticle de plastic. În Italia, pescari ca Gianni Collelli trec la acţiune şi curăţă marea care le asigură traiul. În cadrul unei noi iniţiative, pescarilor italieni li se permite să urce deşeuri la bord, pentru reciclare. Reporterul a ieşit în larg cu pescarii care joacă acum şi rol de gunoieri, scrie Digi24.

UtileFoto: Colaj foto

Activitatea neuronală excesivă corelată cu o scădere a speranţei de viaţă. Un studiu recent a concluzionat că o activitate neuronală excesivă poate conduce la o speranţă de viaţă mai mică. Un studiu recent care a colectat date de la creieri umani, ai şoriceilor şi ai viermilor a ajuns la concluzia că activitatea neuronală excesivă este răspunzătoare de o scădere a longevităţii şi că o „relaxare” a acesteia poate duce la creşterea speranţei de viaţă. Acest studiu oferă primele dovezi în sprijinul teoriilor care sugerau că există o legătură între activitatea neuronală şi longevitate, se arată în articolul Descoperă.ro.

Detergent pudră sau lichid, tu ce alegi? Detergentul este un produs care nu lipseşte din nici o gospodărie. Cum îl alegi pe cel potrivit? Cea mai mare „bătălie” se dă între cel pudră şi cel lichid. Specialiştii unui brand de detergenţi ne spun care este diferenţa dintre ele şi demontează nişte mituri care circulă pe baza acestui subiect. Se crede că detergentul pudră este mai practic, dacă e să calculăm cantitatea folosită la numărul de cicluri de spălare. Proporţional, dintr-o cutie de detergent pudră se pune o cantitate mai mică decât dintr-una de detergent lichid. Dacă alegi un program de spălare rapidă sau unul cu o temperatură scăzută a apei, pentru rufe de lână ori rufe delicate, evitaţi detergentul pudră, menționează Click.ro.

Planta care îți taie pofta de mâncare. Ar trebui să fie nelipsită din casă. Menta și ultimele descoperiri în legătură cu beneficiile ei uimitoare! Un studiu realizat de o echipă de cercetători relevă că aroma de mentă taie pofta de mâncare. O echipă de voluntari a mirosit ulei de mentă la fiecare două ore, timp de cinci zile. La sfârşitul studiului, voluntarii au raportat o scădere semnificativă a senzaţiei de foame, şi astfel au luat cu 3.485 mai puţine calorii pe parcursul unei săptămâni, decât în mod obişnuit. Aroma puternică a mentei păcălește creierul și distrage atenţia de la mâncare. Mai mult, menta are o mulțime de beneficii uimitoare pentru sănătate, scrie Doctorul Zilei.

27 de lucruri pe care știința le-a asociat puternic cu apariția cancerului. Cancerul este a doua cauză a mortalității în România, după bolile cardiovasculare. El afectează modul în care celulele noastre cresc și se divid. Toate tipurile de cancer sunt rezultatul deteriorării sau mutațiilor ADN-ului. Studiile au dezvăluit și faptul că zahărul ar putea alimenta creșterea tumorilor din corp, deoarece celulele canceroase se hrănesc cu zahăr. Nu mai e de mult un secret că țigările conțin cel puțin 70 de chimicale asociate cu cancerul, conform Digi24.