Liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, a declarat că amânarea ieșirii Marii Britanii din UE și organizarea alegerilor naționale sunt opțiuni mai bune decât acceptarea acordului negociat de premierul Boris Johnson, relatează Mediafax citând Reuters.

Nigel FarageFoto: Agerpres/EPA

„Vreau să ieșim la 31 octombrie, dar avertizez pe toată lumea că dacă acest acord va fi aprobat nu se va schimba nimic și sunt de părere că mai bine avem o amânare scurtă și alegeri anticipate în cadrul cărora am putea rezolva această problemă”, a declarat Farage.

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a informat că Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Ulterior, Boris Johnson a trimis încă două scrisori președintelui Consiliului European.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.