PKP Cargo din Polonia, al doilea cel mai mare transportator de marfă pe calea ferată în UE, poartă discuții pentru a cumpăra pachete de acțiuni la trei companii locale, scrie polandin.com. PKP Cargo este un gigant, are afaceri anuale de 1,1 miliarde euro și 23.000 de angajați. Compania are un rol important pe Drumul Feroviar al Mătăsii, mai ales că peste 2.000 de trenuri China - Europa tranzitează Polonia în fiecare an.

Tren al PKP CargoFoto: PKP Cargo

PKP Cargo este interesată de trei companii: Vest Trans Rail SRL, Ferest Logistics SRL și Romcargounit SRL. Polonezii spun că cele trei au elemente comune în acționariat și în operațiunile din piață, dar PKP a subliniat faptul că negocierile ar putea să nu ducă la niciun rezultat.

PKP Cargo are afaceri anuale de 1,1 miliarde euro, o flotă de 1.250 de locomotive și 67.000 de vagoane. Compania gestionează operațiunile și la cel mai aglomerat punct de pe drumul trenurilor de marfă China - Europa, terminalul Malaszewicze de la granița cu Belarus.

PKP Cargo este a doua cea mai mare companie de transport de marfă pe calea ferată din UE, după germanii de la DB Cargo. Directorul companiei declara în luna mai pentru Reuters că PKP vrea să facă achiziții, fiind interesată mai ales de sudul Europei.