Secretarul general al PSD Mihai Fifor susține că în jur de 35-40 de parlamentari vor înclina balanța pentru respingerea moțiunii de cenzură.

Mihai FiforFoto: gov.ro

Într-un mesaj postat pe Facebook, Fifor susține că există un număr de parlamentari care nu sunt în grupul PSD, dar nici nu au semnat moțiunea pentru că "nu au văzut o alternativă din partea opoziției". Mai este un alt grup de deputați și senatori care au semnat moțiunea sperând că partidele din opoziție vor pune ceva serios pe masă, "dar s-au trezit cu Sică Mandolină și cu un program de austeritate ce ar contrasta puternic cu bunăstarea creată în guvernarea PSD", mai spune Fifor.

În opinia sa, aceste două categorii de parlamentari vor înclina balanța în sensul respingerii moțiunii - "e vorba de 35-40 de oameni responsabili, care realizează că trecerea moțiunii, în lipsa unei alternative serioase din partea opoziției, ar arunca țara în haos".

"Din fericire, numărul celor care vor vota pentru haos și austeritate este mai mic decât al celor responsabili, care optează pentru stabilitate. Iată de ce moțiunea nu va trece!", adaugă secretarul general al PSD.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că votul moțiunii va fi de la ora 13.00. Pentru ca moțiunea să treacă, sunt necesare 233 de voturi.

CITEȘTE ȘI:Trece sau nu moțiunea de cenzură? Cum arată calculele PNL și PSD înaintea votului de astăzi. Negocierile purtate până în ultimul moment