Guvernul Ungariei respinge în continuare cotele de imigranţi, dar manifestă disponibilitate pentru a contribui la apărarea frontierelor europene, a declarat miercuri, televiziunii publice ungare M1, consilierul principal pe probleme de securitate internă al prim-ministrului Ungariei, György Bakondi, citeaza Rador.

Migranti prinsi la graniFoto: Politia de Frontiera

"Cotele de imigranţi nu ajută cu nimic la rezolvarea situaţiei, ba mai mult, este mai degrabă o invitaţie pentru cei care se pregătesc să vină în Europa şi pentru traficanţii de persoane. Ultima dată, din cele 28 de state membre ale UE doar şapte ţări au susţinut într-un fel cotele voluntare de imigranţi, în locul celor obligatorii", a precizat expertul ungar.

La o emisiune a postului de radio Kossuth, György Bakondi a evidenţiat că Ungaria nu se situează pe principala rută balcanică a imigranţilor şi totuşi în acest an au fost înregistrate 8.600 de tentative de trecere ilegală a frontierei Ungariei. În Turcia creşte numărul imigranţilor şi chiar şi situaţia kurzilor ar putea reprezenta noi probleme din punct de vedere al migraţiei care se îndreaptă spre Europa, a adăugat György Bakondi.