​Premierul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu primarul orașului Jersey City, Steven Fulop, cu ocazia vizitei în SUA. Viorica Dăncilă i-a oferit primarului Fulop drapelul României și i-a vorbit despre oportunitățile economice din domenii precum energie, infrastructură, economia digitală, agroturism și sănătate, potrivit biroului de presă al Guvernului.

Viorica Dancila si Steven FulopFoto: Guvern

Viorica Dăncilă i-a spus primarului că în această guvernare au fost promovate o serie de acte normative menite să îmbunătățească și să faciliteze modul de desfășurare a afacerilor în țara noastră.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între București și New Jersey. Acest lucru va fi în măsură să contribuie la consolidarea legăturilor dintre România și SUA, dar și la creșterea ofertei de rute disponibile pentru rezidenții americani, inclusiv din perspectiva legăturilor în interes de afaceri.

În Jersey City trăiește o comunitate importantă de români, ce numără peste 35.000 de membri.

Anul trecut, a fost semnat un memorandum de înfrățire între Jersey City și Sectorul 1 București, iar o zonă foarte importantă din orașul american va purta numele de Piața România.

Primarul din Jersey City are origini românești. Părinții lui Steven Fulop au venit în SUA în anii '60.