1 € 1 USD vineri 10 iul 2020
Versiune
Mobile
Sunt apicultor
unins [utilizator], Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 14:56
+10/10
si cunosc situatia. D-nul Tabara vorbeste din auzite, iar d-nul Fetea spune doar o patre de adevar (o parte de adevar = minciuna). Adevarul este ca mierea produsa de (marii) apicultori(i) romani este plina de chimicale extrem de nocive pentru om. O parte din chimicale provin din tratamentele aplicate albinelor de catre apicultor (antibiotoce, varachet, acid oxalic, formic, apivirol, fugisan, timol, micostop, etc. si hraniri cu produse artificiale), iar o parte provin din plantele pe care le viziteaza albinele (Neonicotinoide – interzise în UE, dar nu și în Rromania - si alte substante chimice folosite de agricultori). În goana după imbogatire, apicultorii și agricultorii rromani, obțin producții mari și de proasta calitate, ce îmbolnăvesc oamenii.
Devine penibil Valeriu Tabără.
asavreau [utilizator], Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 18:39
+4/6
Folosește tot mai frecvent un vocabular naționalist în locul unui discurs științific.În privința mierii de albine trebuia să lase un apicultor să vorbească.Nu numai marile lanțuri de supermarketuri au miere falsă,ci și mulți din cei care vând la colțul străzii.Cel puțin la supermarketuri poți depista vinovații dacă pățești ceva.L-am stimat cândva pe Valeriu Tabără,dar ultimele ieșiri în media îmi arată un Valeriu Tabără care nu-mi place.Nu vorbește ca un academician și face de rușine academia.
Brută sau procesată !?
da78n2 [utilizator], Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 20:19
+6/6
Mierea de la magazin este procesată. Nimeni nu neagă acest lucru. La fel este și cu laptele, brânza, etc.
Mierea de la țărani poate fi brută sau procesată și ea.
Mierea brută nu are aspect comercial de nici un fel. Dacă țăranul o topește sau amestecă deja și despre aceasta se poate spune că este procesată.
Mierea 100% naturală o găsiți la apicultor, în butoi, cristalizată. Greu o să găsiți la același apicultor 2 butoaie identice întrucât la fiecare recoltă mierea este diferită (ca aspect și compoziție). Acesta este și motivul pentru care mierea trebuie procesată "un pic", pentru uniformizare. Dacă mierea are peste 20% umiditate se va împuții. Ca să nu o arunce și să se poată păstra mai mult timp se adaugă "un pic" de zaharuri care-i scad umiditatea. Aceste "adaosuri" de uniformizare se vând apicultorilor de către Asociația Crescătorilor de Albine. Binențeles că supermarketurile nu cumpără de la producători mici, alimentați de ACA, așa că de aici și aruncatul cu noroi a d-l Ioan Fetea, președintele ACA.
sa ne vedem lungul nasului
Dedalus [utilizator], Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 22:48
+7/7
Care "Academie"?!

Hai sa fim seriosi!
Eu nu am gasit miere naturala la supermarket!
Andy500 [utilizator], Duminică, 22 septembrie 2019, 10:26
+3/3
Testul cel mai simplu: pui o lingurita de miere in cana de ceai, amesteci un pic, o scoti si o bagi in gura. Daca nu mai are miere pe ea, inseamna ca ai luat teapa.
Daca faci limonada cu miere si mierea nu se depune pe fundul borcanului, ai luat teapa!
La supermarket n-am gasit decat 'sirop' de zahar cu aroma de miere.
vorbeste lumea ...
nu conteaza cine zice [utilizator], Duminică, 22 septembrie 2019, 16:17
+2/2
da' amestec de miere 'ue si din afara ue' adica smecherii chinezesti cum de se gaseste prin toate borcanele ...??? ca miere curata nu mai gasesti decat pe la rude sau cunostinte ...
comenteaza
Cookie Settings