După un an de pauză (dar în care i-a oferit fostei sale eleve sfaturi în multe momente), Darren Cahill a luat decizia de a reveni în echipa Simonei Halep. Anunțul a fost făcut de fostul lider mondial într-o postare pe contul personal de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Simona

"Salutare, am vești interesante pentru voi. După un an de zile fără el în echipa mea, sunt fericită să anunț că Darren va fi din nou alături de mine sezonul viitor" - Simona Halep, pe contul oficial de Facebook.

”D”, ultima oară te-am ”omorât” , și am de gând să te ”omor” din nou. Bine ai revenit! Abia aștept să terminăm ce am început. Ne vedem curând!", a completat Halep.

Pe 9 noiembrie 2018, Cahill a anunțat că nu va mai continua colaborarea cu Simona Halep, el motivându-și decizia prin faptul că vrea să fie aproape de familie.

Halep a început colaborarea cu Cahill în 2015, după ce a lucrat anterior cu antrenorul australian în cadrul programului Adidas de dezvoltarea a carierei tinerilor jucători.

Australianul a ajutat-o pe Simona să-și îndeplinească cele mai importante obiective: să devină locul 1 în lume și să câștige primul titlu de Grand Slam (Roland Garros, 2018).

De altfel, Darren i-a fost aproape Simonei și la Wimbledon (la unele antrenamente și cu sfaturi), acolo unde sportiva născută la Constanța a cucerit al doilea Grand Slam din carieră.

Grand Slam-urile, marea țintă

"Dacă Simona Halep l-a ales pe Darren Cahill înseamnă că australianul e cel mai bun antrenor din lume! Ea are încredere totală în el. De acum încolo de ei va depinde câte titluri de Grand Slam vor mai cuceri împreună.

Nu contează locul 1 mondial. A fost acolo. S-a dus. Altceva e mult mai interesant de acum încolo. Să câştige cât mai multe titluri de Grand Slam! Asta va fi ţinta lor, asta îşi doresc.

Numărul 1 a fost, l-a bifat. E o personalitate în istoria tenisului Simona, dar provocarea vine acum, cu Cahill, la turneele de Grand Slam. Şi eu cred că va mai câştiga câteva" - Ilie Năstase, pentru Prosport.

Cele mai importante rezultate ale Simonei alături de Cahill:

2015: Miami (semifinale), Stuttgart (semifinale), Roma (semifinale), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), US Open (semifinale).

2016: Madrid (câștigătoare), Wimbledon (sferturi), București (campioană), Rogers Cup (Montreal, campioană), Cincinnati (semifinale).

2017: Stuttgart (semifinale), Madrid (campioană), Roma (finalistă), Roland Garros (finalistă), Wimbledon (sferturi), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), Beijing (finalistă, a devenit numărul unu mondial).

2018: Shenzhen (câștigătoare), Australian Open (finalistă), Indian Wells (semifinalistă), Roma (finalistă), Roland Garros (câștigătoare), Rogers Cup (Monteal, câștigătoare), Cincinnati (finalistă).

Postarea Simonei Halep: