​Deputatul USR Lucian Viziteu acuză PSD și ALDE că refuză să convoace Comisia SRI de 10 săptămâni, precizând că aceasta ar trebui să se asigure că serviciile de informații sunt pregătite astfel încât alegerile prezidențiale nu vor fi influențate de factori interni sau externi. De asemenea, el precizează că niciun raport de activitate al SRI din 2015 încoace nu a ajuns în plen pentru aprobare.

SRI - Serviciul Roman de InformatiiFoto: SRI

„Comisia a lucrat când încerca să demanteleze un așa-zis stat paralel. Lucrurile de fond, dacă drepturile și libertățile civile sunt respectate, nu au interesat. Certitudinea mea este că nu i-a interesat să facă un control real la serviciile de informații, ci au încercat să preia controlul acestora”, a declarat Viziteu pentru HotNews.ro.

„În această perioadă au loc evenimente complexe și posibile amenințări la adresa democrației, însă cu toate acestea PSD și ALDE au decis să pensioneze una dintre cele mai importante comisii parlamentare. Astfel, în plin scandal Caracal, opinia publică ar fi fost interesată să afle dacă SRI a informat sau nu asupra vulnerabilităților de acest tip din regiune. În plus, este extrem de important să ne asigurăm că serviciile de informații sunt pregătite să protejeze procesul democratic din această toamnă, pentru a ne asigura astfel că alegerile prezidențiale nu pot fi influențate de factori interni sau externi”, a mai declarat Viziteu, potrivit unui comunicat USR.

Liderul USR mai spune că în acest moment există sute de petiții pe care comisia trebuie să le discute dar că în ciuda acestor lucruri cei de la PSD și ALDE par mai interesați de campania electorală decât de activitatea comisiilor parlamentare.