1 € 1 USD 4,0980vineri 27 nov 2020
Versiune
Mobile
Având in vedere precedentele alegeri...
Jolly Roger [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 8:17
+6/8
La prima vedere pare o mana de ajutor întinsa votanților din afara tarii.
O modalitate prin care se încearcă evitarea situațiilor de la ultimele doua alegeri. Si pentru a spune după alte cozi infernale că ”noi am vrut, am oferit toate condițiile, dar ei nu au vrut!”

Amu... inițiativa asta de la psd e ca la darul de la greci.
De ce s-au înscris atât de putini oameni?
De ce NU v-ați înscrie pe lista?
"Apetitul" Romanilor de a face jocul acestei
Habermas [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 8:41
+3/13
perverse este scazut. Mihalache face pe "popularul" dar este parte a aceleasi mizerii. Scopul PSD-ALDE este acela de a descuraraja Romanii din Diaspora sa participe la orice forma de implicare in Romania (cu exceptia banilor - pe astia ar dori sa-i trimita). Scopul lor NU s-a schimbat.

Aceste CONDITIONARI la vot sunt neconstitutionale.
Explicatia e simpla
Futurist Irefutabil [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 9:17
+3/9
Romanului ii place coada. Este un mod de a socializa.
exact
KayT [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 9:41
+4/6
Acum cateva luni, cand am stat la coada in Berlin 6 ore sa votez, nu ti-as fi dat dreptate. Parea ca nimeni de la coada nu prea se distreaza.

Acum insa mi-am schimbat parerea. Abia astept vaicareala generala care va urma dupa alegeri!

Zero respect pentru cei care nu vor vota, desi ar fi avut posiblitatea. Zero intelegere pentru scuzele pe care le vor gasi.
Nu s-au inscris
Unforgiven [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 9:45
+4/6
Pentru ca rezolvarea acestei probleme a venit din partea PSD-ului si cum diaspora nu vrea ca PSD sa fie un partid care sa rezolve o problema, mai bine nu se incrie. deci vrem o tara ca afara doar pe vorbe, nu si pe fapte.
Cand vine vorba despre dusmanul de clasa al societatii care este PSD, mai bine dam foc la tara decat sa facem un bine.
Pai de ce sa vrem sa fie bine, cand este mai bine sa fie rau cu PSD-ul la guvernare, ca sa demonstram ca propaganda a avut dreptate cand a spus ca va fi rau si sa ne alimentam cu energia provenita din ura, ca doar asa putem supravietui, ca niste caini turbati si cu ochii tulburi!
Si rau este ca asa vrem noi, poporul!
Hai sa recunoastem
PowerIon [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 10:17
+3/3
ca la presiunea opiniei publice statul a fost nevoit sa ofere romanilor din diaspora conditii decente pentru as exprima dreptul la vot.
Sectiile de votare deschise 3 zile presupun costuri serioase de inchiriere pentru o saptamana, plata personalului la nivelul și eforturi pentru a gasi aceste spatii, toti ambasadorii s-au plans.
De aceea votul prin corespondenta este solutia problemei si cei care s-au inregistrat sunt cu adevarat patrioti, a fi patriot inseamna sa ai și ceva minte.
Concluzia mea ca e treaba lor cum voteaza, dar acum li s-a pus un pumn in gura daca vor sa mai zica ceva.
62000 votanti este f putin
bancher [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 10:17
+5/5
In strainatate este o mare de oameni...cam la 2 milioane. S-au inschis extrem de putin, asta inseamna ca vom avea aceleasi cozi si acelasi scandal pe care il avem de fiecare la alegeri.
Si acum ce vor face?
bancher [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 10:18
+4/4
Ii lasa sa voteze 3 zile??
Ca daca se va vota doar duminica, va iesi scandal la fel de mare ca la ultimele alegeri.
Mda
UpNext [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 10:49
-1/7
Este un fel de proba cu turnesol.

Imi amintesc "nostalgic" de agitatia organizatorilor demonstratiei din 10 august a.c., la care erau dati ca siguri si asteptati 250 000 de demonstranti antiPSD din legendara diaspora valaha, demonstratie la care au catadicsit sa vina max. 15 000 de persoane, majoritatea localnici. De rasu' lumii!

Cam in aceeasi maniera se intampla si aceasta inregistrare a diasporei valahe, in realitate indiferenta fata de procesul de vot, dar care este/devine extrem de vocala, chiar agresiva, cand i se "recomanda".

Sigur, exista si "solutii". De exemplu, organizarea de puncte de votare peste tot in lume, in malluri, hoteluri, pe strazi etc, deschise permanent, ani de zile...

Serios acum, astfel se reconfirma reputatia jenanta pe care o au romanii "dincolo" (cu exceptiile de rigoare): mincinosi, hoti si cersetori, in general indivizi ce trebuie evitati.
Câteva precizări
Breeze [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 11:05
+2/4
Trebuie sa înțelegem situația în ansamblu. Și ce am constatat e de aici, din diaspora, nu din fata monitorului de la statistica, Guvern sau eu știu unde din Romania.

1. Marea majoritate a românilor din diaspora habar nu au de aceasta lege. Vorbim de oameni aflați la muncă, care se trezesc la 5:30 dimineață și ajung acasă la 8 seara. Ei se mobilizează stric in ziua votului.

2. Apoi, multi nu au rezidenta in tarile respective, ci in Romania, astfel orice detaliu aducandu-i pe listele ANAF. Printre aia care au habar de înscrierea pe liste (puțini oricum) circula aceasta convingere, alimentata și de declarațiile lui Orlando.

3. Daca va uitați la listele electorale sunt peste 18 milioane de votanți cu domiciliul în Romania. Asta înseamnă exact ce am spus mai sus. Oamenii nu-și declară domiciliul în străinătate ei fiind raportați la intern, însă în realitate produc cozile de afara.
Situația este creată de modul în care romanul relaționează cu autoritățile române sau străine, teama de a "știi alții ce face, cat câștigă și unde sta". Asta vine din subconștientul nostru ca popor. Apoi prefeinta de a-și face actele, în August, când vin în vacanță în țară. Vezi cozile la CI si pașapoarte.

4. Legea e special făcută să arate că românii "de afara" nu doresc sa se implice cu adevărat la soluționarea problemei. Acțiune legislativa specifica PSD.

5. Pentru spatiile in care se vor desfășura alegerile, fie și pentru 3 zile, nu se vor plăti sume exorbitante așa cum se vehiculează. In general comunitatea locala, mai ales acolo unde sunt multi romani, ajuta cu un spatiu gratuit. Nu e necesara închirierea pe o săptămână, ci începând de joi. Oricum lumea va veni la vot preponderent duminică. Vineri și sâmbătă cred că nu vor fi mai mult de 15% cumulat.
nu va mai strofocati
revo [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 11:27
+1/7
Ulciorul nu merge de multe ori la apa. In cazul molustei Iohannis, de doua ori. Daca credeti cumva ca o sa mai iasa oamenii la vot, pentru presedinte, va inselati amarnic.

Acest individ are o calitate deosebita, pe care si-o foloseste din plin in lupta lui ascunsa in armata disipata si disimulata in opozitie a PSD-ului: este un maestru desavarsit in a dezamagi si demobiliza oamenii sa iasa la vot!
Iar cand oamenii nu ies la vot, castiga armata de hoti, milogi, asistati, profitori, bine organizata, interesata si unita a PSD-ului! Sunt 2,5 milioane, cu unguri si satelitii PSD cu tot, dar fac cat 20.

Johannis este un fenomen! Niciodata un singur om nu a reusit sa faca atat de mult rau unei tari intregi! Nici macar Ceauseascu, ca el o avea pe Leana la dreapta lui + un intreg aparat represiv, de stat.
Argumentele dumitale
PowerIon [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 12:53
+3/3
nu justifică numarul extrem de mic al celor inregistrati. Cu motivele respective si tot s-ar fi inscris vreo 2 milioane.
Numai 30000 au stiut de aceasta lege?
Numai romanii din diaspora se trezesc la 5.30 si vin acasa la 20? Dimpotriva, conditiile de viata sunt mult mai bune, eu am trait in strainatate 10 ani si mai ca as mai fi stat si la pensie daca nu as fi avut nepotii in tara.
Cu exceptia celor 4-500000 care vor vota, si au fost in stare sa stea ore bune la coada, eu cred ca majoritatatii celor din diaspora li se rupe de Romania si poate ca au motive serioase. Banii trimisi familiilor sunt nevoiti sa-i trimită, efectul asupra economiei romanesti fiind colateral.
nu cred
revo [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 13:25
0/2
Nu se va mai iesi la vot ca la ultimele alegeri prezidentiale. Nu exista miza.
a fi patriot ...?
sareta [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 18:37
+1/1
Serios ? Trimite o scrisoare dela Iasi la Timisoara si te crucesti daca : -ajunge mai repede de 2 (DOUA) saptamani /- daca si numai daca ajunge.Cine garanteaza ca scrisoarea va ajunge si cine si cum raspunde daca nu ajunge? Cine si cum garanteaza ca se inregistreaza corect votul respectiv ? Simplu ,daca se dorea cinstit sa fie constructiva propunerea cu votul prin corespondenta s-ar fi organizat inregistrarea electronica a fiecarui votant si in ziua urmatoare desfasurarii votului ,fiecare cetatean putea verifica daca : -apare ca fiind in evidenta votului si cum anume a votat .In caz de neconfirmare ,vinovatul va fi condamnat 10 ani cu executare !! Alfel nu este decat bascalie ...
Te-ai legat de orele de munca ...
Breeze [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 19:16
0/0
1. Da, oamenii nu cunosc acea lege. Nici 10% din cei pe care i-am întrebat nu știau. In Romania poate se face publicitate pe aceasta tema ... Aici NU

2. Apoi, le este frică de ANAF. Am spus în comentariul anterior de ce ... Nu vreau sa repet.

3. Viața nu e neapărat mai ușoară în străinătate. Discutam de la caz la caz.

4. Multi nu merg la vot fiindcă distanta este de multe ori un factor decisiv. Sa conduci 80km dus și 80km întors doar pentru a vota nu e chiar o plăcere. Apoi, mai stai și câteva ore la coada. Alții au de parcurs distanțe și mai mari.

5. Nu poți cere unor oameni simpli, fără multă pregătire, fiindcă asta a fost situația lor în țară, sa înțeleagă procedura votului prin corespondenta și tot ce decurge de aici.

6. Multora li se rupe de Romania, așa cum ai spus, dar asta fiindcă și la mii de km distanță unii încearcă să le pună bețe în roate, nu fiindcă au ceva cu locurile in care s-au născut și crescut.

7. Orice ai spune, afară rămâi emigrant, fie că accepți sau nu asta. Așadar, orice legătură cu România, fie și printr-un vot dat odată la 4 ani, însemna mult. Totul e sa nu te frece la cap statul român creând fel de fel de piedici.
Tot cateva precizari
Futurist Irefutabil [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 22:00
-1/1
1. Daca habar nu au de ce se intampla in Romania, de drepturi si obligatii este chiar bine ca nu voteaza. Ar insemna sa voteze aiurea, in necunostinta de cauza. E bine ca au joburi, ca muncesc, ca sunt harnici dar daca nu au habar de partea politica, sa o lase moale.

2. Mmmmmmm. Adica treci pe rosu si dupa aceea urli ca cel cu care ai facut accident nu ti-a respectat drepturile. Fii, nene, legal si discutam de drepturi. Stau in strainatate, am doua cetatenii, nu am buletin si sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. 100% legal. De ce? Pentru ca inainte de a cere respect trebuie sa arat ca stiu ce inseamna el.

3. Treaba lor. Pretul de a sta 10 ore la coada este chiar prea mic pentru nerespectarea legilor.

4. Pai nu doresc. O spui chiar tu. Cei care se scoala la 5:30 habar nu au iar cei care nu se declara pentru ca nu stau cu acte in regula nu se implica nici macar in propria stare, dara-mi-te in a altora. Iar numerele arata REALITATEA.
Romanul
Futurist Irefutabil [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 22:01
0/0
Adora coada. In plus nu da doi bani pe timpul sau.
Si daca bagi votul in urna
Futurist Irefutabil [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 22:02
0/2
Ce garantie ai? Pe ce perioada? 2 ani cat trebuie sa asiguri garantie la produse in UE?
Ti s-a oferit sansa de a nu sta la o coada
Futurist Irefutabil [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 22:03
0/0
Ai DREPTUL de o lua sau nu. Dar daca nu o iei, atunci nu te plange. Apuci sa votezi in 10 ore? Bravo tie! Nu apuci? Bravo tot tie!
Nu trebuie sa ai zero respect
Futurist Irefutabil [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 22:05
0/0
Ai respectul fata de oricare alt om. Asa e in democratie: votul conteaza. Faptul ca pentru tine reprezinta ceva si pentru vecin nu este la fel de relativ ca si respectul pe care il ai pentru 100 de Euro pe care tocmai i-ai muncit. Daca vrei sa le dai foc, este dreptul tau. Este timpul tau, sunt deciziile tale.
Ceva mai multe precizări
Breeze [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 0:15
-1/1
1. In genere oamenii votează în urma manipulărilor din campanie și pre-campanie. Doar cațiva au capacitatea de a înțelege doctrine, clivaje și alte asemenea. Mai sunt unii cu pedigree , destul de putini însă. Marea majoritate habar nu au de politica, nici în Românie , nici prin alte părți. Propun sa nu mai voteze decât " elitele ".Putem adopta chiar " legea eugeniei " . Ce zici?

2. Statul român prin instituțiile sale , iar ANAF nu face excepție, are darul de a schimba culoarea semaforului după cum îi convine. Asta se numește schimbarea regulilor in timpul jocului. Te faultează unu in careu și arbitru spune că cu toate că e fault de azo nu se mai sancționează cu penalty. România este campioana mondială la modificari facute aceleiași legi sau in schimbaea abordărilor într-un anume domeniu. Astfel, oamenii nu mai au încredere în instituții. Nu sunt hoți , însă statul ii zăpăcește total.

2a. Nu se legalizează fiindcă multi au venit cu gândul să pună un ban deoparte și să se întoarcă în țară.

3. Respecta legea mai mult decât o fac cei care dau legi sau le aplica prin România.

4. Da, numerele arată Realitatea. Adică, numărul celor goniti din propria țară. Nici un război nu ar fi împins 5-6 milioane de români în afara granitelor. Așa e, numerele arată DEZASTRUL și COLAPSUL unei nații .

Somn ușor Romania, oriunde te-ai afla.
comenteaza