1 € 1 USD 4,0908sâmbătă 19 sep 2020
Versiune
Mobile
Abordare aberanta
holinessdani [utilizator], Duminică, 8 septembrie 2019, 14:34
-10/26
Deci in 2019 mai sunt unii care asteapta ca "autoritatiile" si guvernul sa aiba grija si sa promoveze afacerile unora sau a altora?
In ce tara din lume se ma intampla asta?
Sau dus vremurile economiei planificate fratilor, de vreo 30 de ani!
Autoritatile si guvernul pot sa promoveze actiuni (mai ales in strainatate, prin ambasade de exemplu) initiate de catre mediul privat fie ca e vorba de gastronomie sau rachete spatiale. Nu poate guvernul sa se priceapa la tot si la gastronomie si la rachete si mai ales la promovare.
Pentru asta trebuie ca firmele si alte organizatii patronale sau de beasla sa creeze proiectul/actiunea/evenimentul si apoi sa mearga sa ceara promovarea interna/externa a acestora.
La noi sigurele organizatii care sunt organizate si au un proiect clar sunt doar cele rezistento-hipstero-multinationale care urla isteric pe strazi si prin piete ca Romania e cea mai corupta si nenorocita tara.
Si le-a reusit foarte bine promovarea, inclusiv internationala!
Cat despre gastronomie, da din pacate asta e realitatea, nu exista ceva autentic romanesc, chiar si micii sau sarmalele mai exista si se prepara in diverse colturi ale lumii.
Singurul lucru pe care strainii il pot cauta intr-o tara ca a noastra e doar partea de natura si de rusticitate a locurilor/oamenilor/produselor.
Eu cunosc personal multi straini care pentru un bulz de mamaliga preparat la stana ar plati mai mult decat pentru o o masa servita intr-un local de 2 stele Michelin.
cauza e lenea imbuibatilor
Dedalus [utilizator], Duminică, 8 septembrie 2019, 14:35
+7/21
Pentru ciorba de loboda sau de salata trebuie sa cumperi zilnic, aceste frunze putrezesc in 48 de ore sau oricum isi schimba oribil gustul.

Ori, nu din cauza ca nu stiu nu fac. Ci din pura lene, puturosenie.

Toata lumea primeste bani din imprumuturile statului. Asa ca nu mai e nevoie sa muncesti.

Poti sa aduni 1000 de advertiseri si bucatari intr-un loc, tot degeaba. Vor vorbi toti in punga si cam atat. De ce s-ar cazni mai mult cand oricum castiga cu totii suficient, in puturosenia lor cronica?!

Lasati oamenii sa moara de foame daca nu lucreaza si atunci vor fugi sa cumpere loboda din piata de la ora 5 dimineata.
Tocmai e un proiect cu 50 € de strain
jorj_bv [utilizator], Duminică, 8 septembrie 2019, 15:45
+9/9
Oficial, de ministerul turismului. Adică pe noi ne dau afara din tara cu înghesuială și prețurile datorata voucher pentru bugetari și ei vor sa dea agențiilor bani pentru a sta mai mult de 4 zile în România?

Pentru un singur oraș, doar Bucureștiul are ce oferi mai mult de un w/e, pentru restul trebuie transport și e ciudat 2ore jumate pe 150 km, spre dublu în w/e. De vreo 2-3 ani am făcut câteva citytripuri și Oradea e fain, Alba Iulia, nici centrul Iașiului nu e rău. În Brașov sau Sibiu recunosc ca termini repede, ca sunt și inghesuite compact toate obiectivele.
Aiureli
Europiu [utilizator], Duminică, 8 septembrie 2019, 16:06
+7/9
Nu știu cum merg lucrurile prin țară. Dar vă pot spune următoarea poveste: acum vreo zece ani, în State fiind, aveam un șef israelian. Expat și el. Mergea cam de două ori pe an “acasă”. Într-una din aceste zile în care era plecat, primesc un e-mail de la el “I am just enjoying dinner in one of the marvelous Romanian restaurants here in Tel Aviv”.

Potențial deci ar fi. Dar, cum zicea cineva mai sus, trebuie pornit bottom-up, nu să așteptăm un ministru cu o frunză pe care să o fluture în lumea largă.
Mâncarea românească
utilizator1 [utilizator], Duminică, 8 septembrie 2019, 16:23
+6/12
Avem feluri de mâncare de inspirație rusească, turcească și greceasca dar prea putine originale autohtone și care sa nu poata fi găsite intr-o varianta mai interesantă in bucătăria altei tari. Am vorbit cu mai mulți străini câre au mâncat mâncare românească in restaurantele din România, in afara de câțiva politicosi, majoritatea nu au fost incantați, in general mi se zice ca gătim prea gras și prea greu.
mai putin
Dedalus [utilizator], Duminică, 8 septembrie 2019, 17:45
+6/10
Va dau si solutia: desfiintati Ministerul Turismului.

Scadeti cheltuielile sociale, reduceti salariul minim.

Oamenii traiesc mult mai bine daca se bazeaza pe munca lor, nu pe pomeni si "ajutoare" de la guvern.

Ce brand de tara visati?! Ati dat exemplu exact Ungaria cea iliberala.

Daca un patron de restaurant castiga mai bine vanzand mamaliga cu branza decat ciorba de perisoare, va face mamaliga cu branza, Nu face asta? Nu-i nimic, o face alt patron si el se duce sa se ocupe de altceva, unde poate se pricepe mai bine si castiga mai usor.

+++

Dar daca nu lasati initiativa privata in pace sa se regleze singura si trimiteti functionarii cu manecute sa "sprijine" identitatea gastronomica, sa nu va mirati ca nu iese nimic bun.

+++

Citind parerile de prin articole si din postari, am mereu senzatia citirii unor comentarii ce vizeaza perfectionarea Programului Partidului Comunist Roman.
"Sarma" este cuvânt turcesc
simplex1 [utilizator], Duminică, 8 septembrie 2019, 19:33
+6/8
Povestea cu mâncărurile tradiționale ale unei tari este foarte relativa. Cuvântul "sarma", de exemplu, vine în Romana din Turcește. Sarmale se fac în Iran, Azerbaijan, Egipt, Grecia, și alte state. La noi au ajuns de la turci.

Vezi:
https://dexonline.ro/definitie/sarma
si
https://en.wikipedia.org/wiki/Cabbage_roll
Desi din generatia"contra" de data asta sunt "pro"
Gabu [utilizator], Duminică, 8 septembrie 2019, 22:11
+5/11
Cu siguranta ca tu ca si tara trebuie sa ai ceva strategii de dezvoltare, altfel nu te mai poti considera tara ci doar uniune de triburi - aici sunt contra prietenilor liberali ce-au comentat mai inainte. Desigur ca aceste strategii de dezvoltare nu pot veni din partea unor persoane de foarte proasta factura precum cele ce ocupa de 30 de ani fotoliile ministerelor.
Initiativa celor ce-au gandit conferintele gastronomice e laudabila, intelegand ca se vor un ghid care sa vina in ajutorul celor din industria turismului.
Mancarurile romanesti (sarmale, mici, etc) sunt de sine statatoare, gustul este original, chiar daca ideea, forma sau numele se regasesc si la alte natii. Ingredientele endemice le fac sa se diferentieze total de ce au altii.
@ domul ce se plange ca-s doar 6 ciorbe in meniu la restaurantele traditionale: pai englezii n-au 6 mancaruri in tot meniul...
Incetati sa asteptati de la autoritatile publice!
Habermas [utilizator], Luni, 9 septembrie 2019, 9:02
+2/4
Nici nu-i treaba lor, nici nu se pricep, si nici nu preprezinta Romania!

Romania este a Romanilor nu a "autoritatilor"!
Oamenii se organizeaza, creeaza si promoveaza valori!

Statul Roman nu este decat o adunatorura de paraziti si aceaia prea multi. Mai vreti sa-i mai inmultiti si mai mult?

Incredibil. Treziti-va oameni buni!
Si mai terminati cu Sarmalele mancare Romaneasca
Habermas [utilizator], Luni, 9 septembrie 2019, 9:04
0/6
Nici sarmalele nici multe altele nu sunt "Romanesti", sau nu numai Romanesti. In realitate, felurile de mancare acopera grupuri de tari. A pretinde ca sarmalele sau cozonacul etc sunt specific Romanesti este, scuzati-ma, infantilism.
Salata de icre
UpNext [utilizator], Luni, 9 septembrie 2019, 12:49
+4/4
(de crap, stiuca etc), are o "problema": este gresit denumita salata, fiind un preparat de origine animala, cu aspect pastos/cremos tartinabil (spread).

Mai mult, icrele de crap nu pot fi recunoscute ca preparat tipic romanesc, pentru ca originalul este din Grecia - taramosalata si care, prin extensie, se refera la orice preparat cu icre de mici dimensiuni, in emulsie de ulei, miez de paine, zeama de lamaie si optional ceapa si alte ingrediente.
there is no food like home
gie [utilizator], Luni, 9 septembrie 2019, 19:24
+1/3
Am mancat intr-o gramada de locuri in europa si statele unite si mai bine ca acasa in Romania nu mananc nicaieri. Peste tot mor de foame si mananc numai prostii...
Iar mancarea asiatica nu-mi place. Mi se pare si mai proasta. Iar de shaworma mi s-a acrit de asemenea... Ca sa nu mai vorbesc de mcd si kfc.
comenteaza
Cookie Settings