1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020
Versiune
Mobile
Plombe
Adi [anonim], Miercuri, 14 august 2019, 9:55
0/0
Este indicat ca plomba definitiva sa se aplice imediat sau trebuie neaparat sa fie pusa una temporara pana la cea definitiva?
Plomba dentara
Raluca [anonim], Miercuri, 14 august 2019, 9:57
0/0
Daca dintele este plombat, mai este necesara si imbracarea acestuia in coronita? Daca da, de ce?
Detartraj
Andreea P. [anonim], Miercuri, 14 august 2019, 9:58
0/0
Detartrajul afecteaza rezistenta in timp a plombei?
Plomba dentara
Vlad [anonim], Miercuri, 14 august 2019, 10:00
+1/1
Buna ziua! Am cateva plombe care au fost puse acum cativa ani. Intrebarea mea este, trebuie ele schimbate? Si daca da, la ce interval de timp? Multumesc
Coronita
Dan [anonim], Miercuri, 14 august 2019, 10:00
0/0
Buna ziua,

Ce tip de coronita se recomanda pt partea din spate a mandibulei?
Se poate mastica pe stift fara (fara coronita) timp de o luna? Ce riscuri sunt?
Care este in medie procentul de probleme dupa finalizarea unei coronite? Ce riscuri sunt?
La ce trebuie sa fim atenti dupa ce avem montata o coronita?


Multumesc!
plomba afectata de vibratii periuta dinti electric
Mihai M. [anonim], Miercuri, 14 august 2019, 11:52
0/0
Buna ziua. Periuta dentara electrica, prin vibratiile care le produce, poate afecta, intr-un timp indelungat, stabilitatea unei plombe? Am un prieten caruia i-au cazut 2 plombe (la un interval de timp diferenta) in timp ce se spala cu periuta electrica.
Multumesc.
Plombe ingalbenite
Cristina M [anonim], Miercuri, 14 august 2019, 14:22
0/0
Buna ziua!
Mi-a fost pusa o plomba in urma cu 2 ani pe un dinte din fata. Inca de atunci am observat ca ramasese un punct mai inchis la culoare pe dinte, acolo unde fusese caria. Acum, punctul este mai vizibil. Nu a fost tratata bine caria sau s-a ingalbenit plomba?

Mentionez ca plomba a fost aplicata pe partea din spate a dintelui din fata.

Multumesc anticipat!
R
VladToma [hotnews.ro], Miercuri, 14 august 2019, 14:51
0/0
Plomba definitiva se poate aplica imediat, in cursul primei vizite la medicul stomatolog. Foarte rare sunt situatiile in care se aplica o obturatie temporara, caz in care se urmareste vitalitatea dintelui in timp si se ia decizia de a se face extirparea virala a dintelui(scos nerv) sau aplicarea unei obturatii, in cazul in care dintele isi pastreaza vitalitatea
Masea rupta
Crina S. [anonim], Miercuri, 14 august 2019, 14:54
0/0
Buna ziua! Am obturatie de canal la o masea careia i-a fost pusa si plomba, evident. La scurt timp dupa acest proces, o bucatica din masea s-a rupt. Care este cauza si ce pot face?
r
VladToma [hotnews.ro], Miercuri, 14 august 2019, 14:57
0/0
In general nu este necesara imbracarea acestuia. Exista mai multe situatii. Prima, cea in care exista suficient tesut dentar restant pentru a sustine o obturatie. A doua, in care nu exista suficient tesut dentar restant si se opteaza pentru o "plomba de laborator"- inlay/onlay, care se "lipeste" cu cimenturi specifice. Si cea de a treia este aceea in care corona dentara e intr-o situatie precara, nu confera stabilitate in timp si atunci alegem slefuirea acesteia si aplicarea unei coroane dentare, cu sau fara pivot.
r
VladToma [hotnews.ro], Miercuri, 14 august 2019, 15:01
0/0
Detartrajul nu afecteaza rezistenta in timp a unei plombe. Recomand completarea sedintei de detartraj cu un Airflow (o procedura nedureroasa si eficienta, prietenoasa cu tesuturile si care, cu ajutorul jetului de aer/apa/bicarbonat, completeaza tratamentul ultrasonic).
r
VladToma [hotnews.ro], Miercuri, 14 august 2019, 15:05
0/0
Obturatiile trebuie verificate periodic la medicul stomatolog. Sunt multi factori implicati in rezistenta in timp a acestora, printre care enumar obiceiurile alimentare, ph-ul salivar, igiena. Nu exista un anume interval de timp la care acestea trebuie schimbate. Poate fi un an sau pot fi zece ani.
r
VladToma [hotnews.ro], Miercuri, 14 august 2019, 15:12
0/0
Nu exista coroana ideala pentru zona laterala. Medicul dumneavoastra stomatolog va poate recomanda coroana care se potriveste cazului dumneavoastra. Se poate mastica pe pivot/stift, dar se recomanda o coroana provizorie pana la executia celei definitive, pentru a opri migrarea dintelui respectiv, care, in unele cazuri, poate ajunge in contact cu dintele vecin sau chiar cu antagonistul, situatie in care, executia coroanei definitive este destul de problematica. Nu pot exista probleme datorate coroanei finale, decat in cazuri extrem de rare de alergii la diferite materiale. Dupa ce se cimenteaza coroana, igiena trebuie sa fie foarte buna - un periaj corect, cu periuta clasica sau electrica si un dus bucal.
r
VladToma [hotnews.ro], Miercuri, 14 august 2019, 15:17
0/0
Nu ar trebui ca periuta electrica sa afecteze stabilitatea unei obturatii. Ar trebui consultat medicul curant si gasit impreuna cu acesta o solutie.
r
VladToma [hotnews.ro], Miercuri, 14 august 2019, 15:20
0/0
Ar trebui verificat in cabinet aspectul dintelui dumneavoastra. Poate fi atat o carie secundara, cat si o coloratie dobandita a obturatiei.
r
VladToma [hotnews.ro], Miercuri, 14 august 2019, 15:26
0/0
Cauzele pot fi multiple, de la un perete mai subtire, pana la un "accident" masticator. Solutia este o radiografie retroalveolara pentru verificarea tratamentului de canal, aplicarea unei fibre de sticla/unui pivot de laborator clasic sau zirconiu, iar apoi o coroana definitiva.
Plombe dentare
Nasui Vasile [anonim], Joi, 15 august 2019, 9:06
0/0
Buna ziua , Am 68 ani si pe un dinte din fata ,care nu e natural ,mi-a aparut o pata de culoare maronie .Este foarte inestetica .Ce as putea sa fac ? Va multumesc .
Un medic stomatolog foarte bun
KTerinca [anonim], Joi, 15 august 2019, 18:58
0/0
Va multumesc domnule Dr. Vlad Toma !
comenteaza
Cookie Settings