Președintele Donald Trump a vorbit luni, afirmând că reprezentantul democrat Ilhan Omar din Minnesota a lăudat Al Qaida. Însemnările sale au devenit vizibile la un moment dat în timpul discursului, iar acestea includeau numele grupului terorist, scris greșit "Alcaida", scrie Business Insider.

Donald Trump si MelaniaFoto: Captura video

Notițele au fost pozate de fotograful de la Washington Post, Jabin Botsford. Cuvântul "Alcaida" este scris de mână în partea de sus a paginii. Așa cum raportează și Washington Post, "Alcaida" este cel mai probabil scrierea fonetică a numelui Al Qaida.

Trump a făcut aceste remarci luni pentru a răspunde criticilor pe care le-a primit după ce a postat mesaje rasiste pe Twitter, atacând-o pe Omar și alte trei reprezentante democrate. Președintele a insistat asupra faptului că dacă cele patru femei urăsc felul în care stau lucrurile în guvernul american, ar trebui să plece de unde au venit.

Omar, Ocasio-Cortez, Tlaib și Presley au ținut o conferință luni în cadrul căreia i-au oferit un răspuns președintelui la mesajele postate.

"Nimic nu i-ar plăcea mai mult decât să ne divizeze țara pe criterii rasiale, religioase, de gen, de orientare sau legate de statutul cetățeniei, pentru că acesta e singurul lucru pe care știe că îl poate face pentru a ne împiedica să lucrăm împreună", a declarat Omar despre Trump.

"Când oamenii spun: <>, pentru mine sună ipocrit", a adăugat Omar.

"De când președintele a candidat și până azi, a vorbit despre tot ce e greșit în țara asta și despre cum va îndrepta aceste lucruri. Așa că atunci când ne condamnă pe noi spunând că nu suntem americani pentru că vrem să muncim ca țara să fie un loc în care toți merităm să trăim, e complet ipocrit."