Directorul general ANM, Elena Mateescu, a declarat joi la, Antena 3, că sâmbătă vremea va fi instabilă în partea de vest, centru și nord, unde vor fi precipitații, intensificări ale vântului, căderi de grindină izolat, dar pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni fenomenele vor avea o intentisatate mai mare în special în sud-est și est a țării.

Elena MateescuFoto: captura Antena 3

”Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică mai ales pentru partea de de vest, centru și zona de munte în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est. În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenome meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, care a spus că meteorologii vor monitoriza situația.

De asemenea, aceasta a subliniat că ”e prematur să ne pronunțăm” dacă vom vedea un ciclon asemănător celui din Grecia.

Amintim că doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki) s-a prăbuşit în urma unei furtuni puternice. Bilanțul victimelor furtunii care a avut loc miercuri seara în nordul Greciei a ajuns la șapte morți, dintre care șase turiști și mai bine de 100 de răniți.