1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021
Versiune
Mobile
cu totii sintem abandonati, implicati-va
maric [anonim], Marţi, 25 iunie 2019, 6:10
+6/6
modul de a adopta in romania e greoi, facut de oameni care nu au legatura cu actul de adoptie. criteriile nu sint transparente si echitabile, in timp, acesti copii sufera si or sa le lipseasca o importanta parte din viata care ar fi putut fi altfel. totul e ireversibil. apoi, e prevenirea, care sint programele ca sa nu se ajunga aici.
Hai sa inchidem solutiile de azi pentru unele
Lok [utilizator], Marţi, 25 iunie 2019, 8:43
0/10
pe care nu le-am incercat in sistemul nostru, pe banii nostrii. Acuma sincer, ce putem risca? Sa moara cativa copii de foame or sa ramana pe afara cativa ani copii, mai important e ca totul va fi pus perfect in scripturi si statistici.
Cine sunt idiotii care vin cu probleme la solutii?
Niciodata
unins [utilizator], Marţi, 25 iunie 2019, 13:41
+2/4
nu se va rezolva o problema, cu solutii care trateaza doar efectele. Trebuie gasite si aplicate solutii pentru eliminarea cauzelor, iar la problema abandonului copiilor, solutia este ca parintii naturali sa fie obligati prin lege sa munceasca fortat si sa plateasca pentru intretinerea copiilor lor.
Mult ti-a luat pana ai scos ideea asta..
AndreeaK [anonim], Marţi, 25 iunie 2019, 16:43
0/2
Copiii rareori sunt abandonati doar pentru ca nu au parintii bani sa ii creasca. Ceea ce ai facut tu e o supra-simplificare a unei probleme foarte complexe. Copii sunt abandonati pentru ca:
1. Parintii nu au avut access si educatie legata de metode contraceptive. Accessul la internet nu este o garantie a educatiei. Inca suntem o societate foarte traditionala si religioasa. Multe metode sunt catalogate ca fiind 'pacate' de catre clerici.
2. Parintii au deja cel putin alti 3 copii in grija si da, in atare situatie este greu sa creasca si un al patrulea sau cine stie al cate-lea este. Asta e o situatie care se leaga foarte bine de punctul 1. Faptul ca il obligi sa lucreze pentru minimul pe economie nu va schimba situatia. Multi provin din zone rurale cu putine oportunitati, educatia este foarte precara si sunt foarte greu de incadrat in campul muncii in asa fel incat sa aiba acces la un salariu relativ decent.
3. Parintii sunt drogati, alcoolici sau oameni ai strazii, reprezinta un pericol pentru copil (sa nu mai vorbim de societate) sau nu au resursele minime pentru a intretine/creste un copil si nu au access la acele resurse sau la cele necesare pentru contraceptie.
4. Copilul este posibil sa fie rezultat in urma unui viol sau incest (din pacate suntem si aici printre primii).
5. Copilul este orfan sau parintii au renuntat la drepturi si nimeni din familia extinsa nu a fost interesat.
Lista poate continua cu alte motive pentru care copii ajung in situatia de fi luati in sistem. Numai incercand sa intelegem aceste conditii putem incepe sa cautam solutii pentru a reduce numarul de copii abandonati.
In plus, mesajul tau nu se adreseaza mesajului transmis de videoclip sua de articol. ei vorbesc de copii deja abandonati, care sunt deja inscrisi in sistem. Da, acesti copii au dreptul la o educatie si viata mai apropiata de cea a unei familii decat de cea asa-zis institutionalizata.
Se pare ca
unins [utilizator], Marţi, 25 iunie 2019, 23:59
-2/2
dumneata înțelegi mai greu ceea ce citesti, așa ca îți trimit câteva linkuri în care o să găsești poze și un video, care vor contrazice ineptiile pe care le sustii:
1 -https://stirileprotv.ro/stiri/social/familia-care-creste-16-copii-intr-o-romanie-in-care-natalitatea-s-a-prabusit-din-97-am-inceput-sa-nasc.html
2 -https://www.libertatea.ro/stiri/mama-eroina-e-o-mama-fericita-gabriela-boros-are-la-43-de-ani-17-copii-pe-care-ii-creste-cum-poate-dar-mai-ales-cu-iubire-1123556
3 -https://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Tatal-unei-familii-cu-19-copii-Oamenii-nu-ne-invidiaza-pentru-ca-avem-multi-copii-ci-pentru-ca-traim-bine.-De-tanar-am-aflat-ce-inseamna-responsabilitatea-149370
Dacă nu înțelegi, roaga pe cineva să-ți explice.
comenteaza